Välkommen till Karlstads universitet

Elektronisk musik: estetik, teknik och metodik, 7.5 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-01-11 - 2021-01-18
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Kursen kommer att undervisas i programmet Ableton Live Suite och till kursstart vecka 3 är det lämpligt att du har detta program installerat, eller annat program du önskar genomföra kursen i. Vill du genomföra kursen i annat program behöver du ta kontakt med undervisande lärare, David Engström, och kolla av så denna programvara kommer att fungera med kursens innehåll. Du får dock på egen hand översätta momenten under kursen till detta andra program.

 

När du registrerar dig på kursen får du tillgång till vår läroplattform Canvas där du hittar mer info om kursen, info om andra verktyg vi använder som t.ex. konferensverktyget zoom som vi använder för seminarier online samt en liten kreativ, frivillig, introducerande uppgift.


Tisdag 26/1 kl. 15:00 ses vi första gången online för en liten introduktion, mer information kring kursens upplägg och presentation av den första uppgiften. Har du ingen möjlighet att vara med just då så spelas träffen in så den kan ses i efterhand, men vi uppmuntrar alla att försöka vara med.

 

Vecka 16, fredag eftermiddag och lördag förmiddag, 23-24 April, är det planerat en närträff på Musikhögskolan Ingesund i Arvika. Om det är möjligt att genomföra detta på plats avgörs av hur läget kring pandemin förändras, men vi hoppas att vi får chansen att jobba tillsammans med några specifika moment i kursen, få gemensamma föreläsningar och uppgifter, ses i verkligheten och utbyta idéer, musik och inspiration. Mer information om denna kommer senare.

 

Varmt välkommen till kursen!


david.engstrom@kau.se

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

  Kan vi hjälpa dig?

  FAKULTETSADMINISTRATÖR:
  Caroline Skoglund  

  KURSANSVARIG:
  David Engström  

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
  Salome Persson