Välkommen till Karlstads universitet

Statistik I, 15 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-01-18 - 2021-01-31
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Kursstart måndagen 18 januari 2021: Vi börjar med att bekanta oss med den webbaserade lärplattformen CANVAS. Här finns också information om kursen och det kursmaterial du behöver. I kursen ingår obligatoriska inlämningsuppgifter och dessa administreras helt och hållet via CANVAS. Det är via CANVAS du visar att du är aktiv i kursen, därför ber vi dig att logga in så snart som möjligt vid kursstart så att vi kan göra en gruppindelning inför inlämningsuppgifterna. Fyll i enkäten om gruppindelning senast onsdagen den 20 januari.


Kursen har inga sammankomster på Karlstads universitet utan sker helt på distans. Tentamen sker dock på Karlstads universitet i tentamenssal eller lärcentra som vi har avtal med. I det fall distansläget pga Corona kvarstår under VT-21 ersätts salstentamen med annan examinationsform i Canvas som inte kräver fysisk närvaro i tentamenssal eller på lärcentra.


Saltstentamen: Kursen avslutas med en salstentamen. Den kan du skriva på lärcentra som Karlstads universitet har avtal med eller här på universitetet. Utomlands kan du tentera på ambassad i den mån det fungerar med tidszoner. Befinner du dig på utbytestermin som ingår i ditt program på Karlstads universitet kan du tentera på det utländska universitet Karlstads universitet har avtal med. Utförlig information om detta kommer att finnas i CANVAS vid kursstart. Mer information om distanstentamen hittar du på: https://www.kau.se/utbildning/program-och-kurser/distansutbildningar/sa-fungerar-distansutbildningar/distanstentamen


Tentamensdatum: information om tentamensdatum kommer att finnas i Canvas.


Programvara: För att lösa kursens obligatoriska gruppuppgifter, kommer du att behöva programvaran SPSS. Du kommer att ha möjlighet att installera SPSS på egen dator. Länk och koder för SPSS finns i CANVAS. 


Observera: Information som rör kursen kommer hela tiden att ges via CANVAS så ta för vana att logga in ofta, helst varje dag, för att ta del av den senaste informationen.

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

  Kan vi hjälpa dig?

  FAKULTETSADMINISTRATÖR:
  Katarina Svala  

  KURSANSVARIG:
  Dan Larsson  

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
  Christina Snell