Välkommen till Karlstads universitet

Examensarbete i speciallärarprogrammet, 15 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-01-11 - 2021-01-18
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkomna till kursen Examensarbete i speciallärarprogrammet - 15 hp (Kurskod: LPAGS7, Anmälningskod: 36278). Kursen samläses med studenter i följande fristående kurser: Självständigt arbete i specialpedagogik I - 15 hp (Kurskod: SPAGS7, Anmälningskod: 36978) och Självständigt arbete i specialpedagogik II - 15 hp (Kurskod: SPASA2, Anmälningskod: 36979).


Vi ses på kursstarten måndagen den 18 januari kl.10.00 på Zoom. Länk till Zoom-rum kommer att ligga på Canvas inför kursstarten.


Program för kursstarten:

Måndag 18 januari

kl.10.00-12.00: Kursintroduktion

kl.13.00-14.30: Föreläsning: ”God forskningssed”

kl.15:00-16.30: Föreläsning: ”Att skriva examensarbete, forts”


Tisdag 19 januari

kl.9.00-12.00: Grupphandledning i respektive grupp (smärre tidsavvikelser kan förekomma i samråd med handledare)


Från och med måndag den 11 januari öppnar webbregistrering och i samband med registreringen får ni tillgång till kursen på lärplattformen Canvas, där ni även kan se vilken handledningsgrupp ni kommer att tillhöra. För att handledarna ska kunna förbereda sig ska ni som läst LPAGS4 senast onsdagen den 13 januari lämna in ert godkända Uppsats-PM i avsedd uppgift på Canvas. Ni som läser de fristående kurserna kan istället inför första handledningstillfället skriva ett PM på 2-3 sidor om er uppsatsidé och era tankar om hur ni vill gå tillväga mer er studie. Även detta läggs i mappen Uppsats-PM på Canvas.


Övriga träffar är i form av handledningstillfällen som planeras i samråd med handledare. Samtliga grupper lägger in en grupphandledningsträff i v.11 och en i v.17. Datum för uppsatsseminarier meddelas i samband med kursstarten.


Välkomna att kontakta oss om ni har frågor!


Hälsningar

Marie Nilsberth (kursansvarig, marie.nilsberth@kau.se) och Hasibe Mörk Rexhepi (administratör, hasibe.rexhepi@kau.se)Kontaktuppgifter

Studie- och karriärvägledning: fraga.lararutbildningen@kau.se

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Canvas

  I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

  Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.