Välkommen till Karlstads universitet

Att leda lokal skolutveckling, 15 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-01-11 - 2021-01-18
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till kursen Att leda lokal skolutveckling


I delkurs 2 i magister-/masterprogrammet Utbildningsledning och skolutveckling fortsätter vi att lära om och utforska området skolutveckling. Vi kommer att röra oss från den övergripande, utbildningspolitiska arenan - relationen mellan policy och praktik som behandlades i den första delkursen - över till ett större fokus på den lokala nivån och den enskilda skolenhetens praktik.

 

Kursen startar i direkt anslutning till den sista närträffen i delkurs 1 vilket innebär den 21 januari kl. 8.00. Träffen genomförs digitalt på zoom och länk till vårt zoomrum meddelas senare på Canvas.

 

 

Kursansvarig: Annika Åstrand

Fakultetsadministratör: Anders E Johansson

Studie- och yrkesvägledning: fraga.lararutbildningen@kau.seKoll på Kau - Distans är ett interaktivt verktyg med syfte att skapa trygghet för dig som distansstudent vid Karlstads universitet. Du kan navigera bland korta filmer och informationstexter för att få veta mer om olika former av stöd och hjälp som universitetet erbjuder.

https://kau.se/koll-pa-kau-distans

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

  • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
  • IT-stöd till studenter

  • Litteraturlista

    Läs litteraturlistan.
    Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.