Välkommen till Karlstads universitet

Hållbar utveckling med fokus på klimatförändringar, 15 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-01-11 - 2021-02-01
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till kursen

Hållbar utveckling med fokus på klimatförändringar

(CCGA01) 15 hp, våren 2021

 Du är välkommen till kursen Hållbar utveckling med fokus på klimatförändringar som ges under vårterminen 2020. Kursstart sker tisdag 19 januari på Canvas med introduktion till kursens innehåll och upplägg.

Kursen ges helt på distans och halvfart mellan 18 januari och 6 juni 2021. Vi använder oss av en internetbaserad plattform, Canvas, där all information och material, kommer att finnas tillgängligt under hela kursen. Kursen innehåller föreläsningar, diskussioner och uppgifter. En vecka innan kursstart kommer ni att kunna logga in på kurssidan på Canvas.

För att underlätta din studiestart har vi samlat ihop den viktigaste informationen för dig som valt att läsa vid Karlstads universitet här.

 För att komma åt det paket av IT-tjänster som vi erbjuder alla studenter, behöver du hämta ut ditt KauID. Det vanligaste och enklaste sättet att hämta sitt KauID är via antagning.se. Ditt KauID använder du sedan under hela din studietid för att komma åt "Min sida", Canvas och det trådlösa nätverket på campus. Via "Min sida" får du tillgång till dina resultat, kursregistrering, tentamensanmälan, skapa resultat- eller registreringsintyg, se gamla tentor, ändra adressuppgifter m.m. Du måste registrera dig på din utbildning senast den dag din utbildning startar, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.

 Vi använder Canvas för kursinformation och inlämningar. Tidigast en vecka före kursstart, när du har skapat ditt KauID och registrerat dig på kursen, kan du logga in på Canvas. Välj länken ”Student eller personal på KAU” på www.kau.se/canvas och fyll i dina inloggningsuppgifter. Väl inne på sidan ser du vilka kurser som du har blivit tillagd i. Om du saknar någon kurs som du har blivit antagen till hör av dig till kursens administratör. Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte längre är intresserad av din plats. När du ska tacka ja, nej eller lämna återbud loggar du in på Mina sidor på antagning.se och följer instruktionerna. Om du är sent antagen och inte hinner registrera dig innan kursstart, kontakta kursadministratören.

På grund av den rådande pandemin kan information komma att ändras. När det närmar sig kursstart är det därför viktigt att du håller dig uppdaterad genom att logga in och läsa informationen här. Datum och tider kan komma att ändras fram tills två veckor innan kursstart dvs vecka 1. Du kommer inte att få några notiser utan du ansvarar själv för att hålla dig informerad.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Kontaktpersoner

Kursansvarig:         Max Hansson (max.hansson@kau.se, Tel. 054-7002403

Kursadministratör:      Hannah Bowring (hannah.bowring@kau.se), Tel. 054-7002653

IT-stöd till studenter

Besök våra informationssidor: www.kau.se/student/ar-student/it-stod/tjanster/it-stod-till-studenter (Länkar till en externa sida.)   

Supportguider: www.kau.se/student/ar-student/it-stod/hjalp/supportguider  (Länkar till en externa sida.) 

För personlig kontakt

E-post: studentsupport@kau.se

Tfn: 054 - 700 16 95 vardagar 11:00 - 13:00     

Vi finns i Välkomstcenter i hus 1E på vardagar 11:00 - 13:00.

Ta med giltig legitimation om du behöver hjälp med att hämta ut ditt KauID

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

  Kan vi hjälpa dig?

  FAKULTETSADMINISTRATÖR:
  Hannah Bowring  

  KURSANSVARIG:
  Max Hansson  

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
  Fredrik Olsson