Välkommen till Karlstads universitet

Hantering av naturkatastrofer 1, 7.5 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-11-01 - 2021-11-08
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till kursen


...som ges på distans och halvfart, startar i v. 45 och avslutas i början av v.3. Jag ser fram emot att få träffa nya studenter och att testa lite nya saker i undervisningen. Naturkatastrofer inträffar ju tyvärr runt om i världen återkommande varje år, men mer glädjande är att det också dyker upp nya initiativ för att öka hanteringsförmågan och minska sårbarheterna. Det ger uppslag till nya inslag och moment i kursen. Innehållet är rörligt över tid, vilket gör det inspirerande för mig som lärare.

 

Vi ses för en introduktion tisdagen 9 november kl. 9.15-12.00 på campus i Karlstad i sal 3D418. Vid introduktionen ger jag en orientering av kursens innehåll och upplägg, samt en föreläsning om människans utsatthet för naturkatastrofer.

 

Ni arbetar därefter med olika uppgifter på distans individuellt och i grupp fram tills vi ses igen för ett avslutande seminarium på campus mån 17 jan kl. 13.15-16.00 (3D418).

 

Närvaro och aktivt deltagande vid dessa tillfällen är av stor betydelse för kursens upplägg och obligatoriskt. Vid förhinder – meddela kursansvarig i förväg. Det finns möjlighet att göra kompletteringar skriftligt och individuellt för det man missar på träffarna.

 

En hel del litteratur finns digitalt och ni får den via länkar i distansplattformen "Canvas" (https://www.kau.se/logga-in-till-canvas). Där kommer ni att hitta allt material ni behöver: kursplan, uppgifter, litteratur som pdf-filer att ladda hem, inspelade föreläsningar att titta på, mm. Kursplan och litteraturlista finns även på kurstorget, på Karlstads universitets hemsida (https://www.kau.se/utbildning/program-och-kurser/kurser/RHAD21). Kurshemsidan i Canvas aktiveras och görs tillgänglig för dig senast i v.44. Jag kommer att öppna kursens innehåll bara någon dag före kursstart. Vi tittar sedan gemensamt på det hela vid introduktionen.

 

Ni har en bok på kursen som inte finns digitalt och som ni alltså behöver beställa via en webb-bokhandel: David Etkin (2015). Disaster Theory: An interdisciplinary approach to concepts and causes. Oxford: Butterworth-Heinemann, Elsevier 359 sidor.

 

Det är en god idé att beställa boken tidigt, så att ni har den vid kursstart.

 

Har du frågor angående kursen är du välkommen att kontakta mig eller vår administratör hannah.bowring@kau.se, 054-7002653.

 

Vänliga hälsningar

Magnus Johansson, kursansvarig

0730 – 362 696

magnus.johansson@kau.se    

Risk- & miljöstudier

Karlstads universitet

Stegvis återgång till campusundervisning i höst

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans, till följd av coronapandemin. Alla nybörjarstudenter på program prioriteras för campusundervisning under höstterminen 2021. Karlstads universitet har som målsättning att successivt återgå till campusundervisning och bedriva full undervisning på campus från och med början av november.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

  Kan vi hjälpa dig?

  FAKULTETSADMINISTRATÖR:
  Hannah Bowring  

  KURSANSVARIG:
  Magnus Johansson  

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
  Ylva Kungberg