Välkommen till Karlstads universitet

Skissteknik I, 7.5 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-01-11 - 2021-01-21
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till kursen Skissteknik I

Vad roligt att du vill läsa hos oss!

Skissteknik kommer gå varannan onsdag fr.o.m onsdag vecka 3, dvs 20 januari 2021

Du behöver inte ta med något eget material första gången. Vissa basmaterial ingår och under kursens gång ges tips på kompletterande material som kan berika ditt skissande. Mer information om kursens innehåll och praktiska upplägg kommer du att få vid kursstarten, där du också har möjlighet att ställa frågor.

Muntlig redovisning/examination (obligatorisk) framgår av schema. Observera att övningar och skissarbete vid samtliga schemalagda dagar ligger till grund för examinerande inlämningsuppgifter. Därför är närvaro vid dessa moment en viktig del av kursen, som till stor del bygger på att utveckla färdigheter i bildframställning. Du samlar skisser kontinuerligt under kursens gång.

Vad gäller kurslitteratur är det en rekommendation att ha tillgång till boken Keys to Drawing av Bert Dodson redan från kursstart (går att beställa på från t ex Adlibris och Bokus), eftersom den fungerar som stöd i olika moment under hela kursen. Inför kursstart förbereder du dig genom att läsa ”Introduction” (s. 8-9) i Bert Dodsons bok Keys to drawing samt förord, inledning och första kapitlet i Pirjo Birgerstams bok Skapande handling – om idéernas födelse (se litteraturlistan).

Med anledning av rådande omständigheter kring coronaviruset är upplägget av vårens kurs ännu inte helt fastställt. Vi följer myndigheternas rekommendationer och riktlinjer och kommer att gå ut med mer information här på sidan närmare inpå kursstart eller så fort vi vet mer!

Logga därför in regelbundet på MittKau för att ta del av uppdaterad information om kursen!

Koll på Kau - Distans: Ett interaktivt verktyg med syfte att skapa trygghet för dig som student vid Karlstads universitet när också campus-kurserna - delvis eller helt och hållet - ges på distans. Du kan navigera bland korta filmer och informationstexter för att få veta mer om olika former av stöd och hjälp som universitetet erbjuder. https://kau.se/koll-pa-kau-distans

Välkommen till kursen!

Vänliga hälsningar

Cecilia Parsberg ,kursansvarig 

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

  Kan vi hjälpa dig?

  FAKULTETSADMINISTRATÖR:
  Anna-Karin Worland  

  KURSANSVARIG:
  Cecilia Parsberg  

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
  Salome Persson