Välkommen till Karlstads universitet

Bild i sociala medier, 7.5 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-08-23 - 2021-09-06
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till kursen Bild i sociala medier!

Kursstart sker vecka 35 och fr.o.m 25 augusti kan du ta del av en inspelad kursintroduktion på lärplattformen Canvas. Undervisande lärare svarar på frågor som uppstår om kursens innehåll och planering via mötesverktyget Zoom tisdag 31 augusti kl. 17.00. Övriga Zoomtider kommer att publiceras på Canvas. Du går in på zoom-adressen: https://kau-se.zoom.us/j/8561796409.

Inställd närträff: Vid planeringen av kursen ingick en närträff i Karlstad. Den har nu ersatts av zoom-möten på grund av osäkerheten om hur pandemin utvecklar sig. Alla föreläsningar, diskussioner och workshops sker på distans via lärplattformen Canvas och mötesverktyget zoom.

Studieinformation: I kursen får du både arbeta praktiskt och kritiskt reflektera kring olika aspekter av digital publicering av bilder. Du skall därför under kursen ha tillgång till någon form av digitalkamera t.ex. mobil, kompakt, DSLR.

Examination: Kursen examineras genom individuella skriftliga inlämningsuppgifter samt individuell gestaltande uppgift. Kursen innehåller också övningar som presenteras och diskuteras vid seminarier via Zoom.

Litteratur och läshänvisningar: Vi börjar med att läsa Joel Meyerowitz How I Make Photographs. Det är bra om du har skaffat den redan till kursstart. Vid kursstart får du övrig information om vilken ordning vi läser böckerna och hur vi bearbetar dem under kursen.

Undervisande lärare i kursen Bild i sociala medier: Per Olsson, yrkesfotograf och medialärare med mer än 20 års erfarenhet inom de två verksamheterna.

Välkommen till kursen!

önskar Per Olsson, kursansvarig 

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

Canvas

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Litteraturlista

Läs litteraturlistan.
Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

Schema

Se schema
Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

Kan vi hjälpa dig?

FAKULTETSADMINISTRATÖR:
Sigrid Josefsson  

KURSANSVARIG:
Per Olsson  

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
Lisa Dalgren