Välkommen till Karlstads universitet

Dans och koreografi 2, 7.5 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-01-11 - 2021-01-18
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Hej!

 

Så roligt att du ska dansa med oss i vår! Jag förstår om det finns lite frågor och jag hoppas att följande text kan hjälpa dig att få svar.

 

Covid 19

Dansämnet har beviljats dispens för att fortsätta bedriva undervisning i universitetets lokaler. Vi har vidtagit omfattande åtgärder för att undvika smittspridning och det är viktigt att alla dansstudenter följer de åtgärderna. Mer information kommer att finnas på lärplattformen Canvas inför kursstart samt att vi kommer att prata om det tillsammans på vårt första lektionstillfälle. 

 

Samläsning

Under våren kommer kurserna Dans och Scenisk produktion 1-2 samt Dans och Koreografi 1-2 samläsas. Det betyder att det finns kursdeltagare från samtliga fyra kurser på samma lektioner och i samma projekt. Om du har sökt och blivit antagen till mer än en av kurserna så är det inga problem! De olika kurserna har olika lärandemål, litteratur och olika examinationsuppgifter, det är bara lektionerna som är desamma.

 

Tema

Kurserna kommer under vt20 att fokusera på musikal! Musikaldans och skapandet av musikalkoreografi!

 

Tid och Datum

Lektionerna kommer att ges Måndagar klockan 16-17.30 (OBS! första tillfället är en dubbellektion! Se nedan). Mot slutet av Maj eller ev början av Juni kommer vi att genomföra en gemensam föreställning som gissningsvis kommer att ske på en Fredagskväll. Mer information om det kommer längre fram. Under terminen kan du som student också komma att erbjudas studiebesök/workshop eller liknande som kan ligga på andra dagar och tider. Detta är inte obligatoriska inslag och inte kopplade till en examination på något vis, utan bara erbjudanden. Men det beror lite på hur läget kring covid 19 kommer att se ut.

 

Kursstart

Kursen startar vecka 3. Första veckan arbetar studenten självständigt med litteraturstudier (se nedan). Vecka 4 är första undervisningstillfället och då pågår lektionen 16.00-19.00. Lektionen är teoretisk (genomgång av schema, uppgifter, koreografibegreppet etc) så vi dansar inte första gången. Vecka 9 och 14 är undervisningsfritt. Mer information om schema kommer vid kursuppstart.

 

Att göra vecka 3

Du som läser mer än en kurs gör såklart alla uppgifter som tillhör de kurser du läser.

 

Dans och Scenisk produktion 1:

Välj ut 30 sidor i vardera bok som du tycker verkar intressanta. Läs och plocka ut minst 10 koreografiska tips /bok att ha med dig under terminen. Skicka in dina tips på Canvas senast 18 januari 12.00.

 

·       Burrows, J. A Choreographer’s Handbook. Upplaga 2010. Abingdon, Oxon: Routledge. Sidor väljs i samråd med läraren. ISBN 978-0-415-55529-6. Antal sidor: 217. 

 

·       Smith-Autard, J. Dance Composition (6th Edition). Upplaga 2010. London: Methuen Drama. Sidor väljs i samråd med läraren. ISBN 978-1-4081-1564-0. 

 

 

Dans och Scenisk produktion 2:

Välj ut 30 sidor ur boken som du tycker verkar intressanta. Lyssna/ titta på länkarna. Plocka ut minst 10 koreografiska tips /bok/podd/youtube (minst 30 tips totalt) att ha med dig under terminen. Skicka in dina tips på Canvas senast 18 januari 12.00.

 

 

·      Wolff, Jurgen (2012). Creativity now - get inspired, create ideas and make them happen!. Pearson Education Limited. Sidor väljs i samråd med läraren.


·

      TED: Ideas worth spreading (2012). A Choreographer ?s creative progress in real time.

https://www.ted.com/talks/wayne_mcgregor_a_choreographer_s_creative_process_in_real_time#t- 595004

 

·      Värmlands Danspodd (2017). Koreografi - Isabell Hertzberg.

https://varmlandsdanspodd.podbean.com/e/koreografi/

 

 

Dans och koreografi 1:

Välj ut 30 sidor i vardera bok som du tycker verkar intressanta. Läs och plocka ut minst 10 koreografiska tips /bok att ha med dig under terminen. Skicka in dina tips på Canvas senast

18 januari 12.00.

 

·       Burrows, J (2010). A Choreographer's Handbook. New York: Routledge Antal sidor: 217·      Mark Bruce (2018). On Choreography and Making Dance Theatre. Oberon Books Ltd Antal sidor: 188

 

 

Dans och Koreografi 2:

Välj ut 30 sidor i vardera bok som du tycker verkar intressanta. Läs och plocka ut minst 10 koreografiska tips /bok att ha med dig under terminen. Skicka in dina tips på Canvas senast

18 januari 12.00.

 

·      Holly Shaw (2016). The Creative Formula: Compose, Choreograph, and Capture Your Masterpiece. Createspace Independent Publishing Platform Antal sidor 152

 

·      Stephanie Rosenthal (2011). Move. Choreographing You: Art and Dance Since the 1960s. MIT Press Antal sidor 176

 

 

Varmt välkommen,

 

Kursledare Karin Lilja

karin.lilja@kau.se

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

  Kan vi hjälpa dig?

  FAKULTETSADMINISTRATÖR:
  Maria Olsson  

  KURSANSVARIG:
  Karin Lilja  

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
  Salome Persson