Välkommen till Karlstads universitet

Bildberättande II, 30 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-01-11 - 2021-01-21
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till kursen Bildberättande II!

Vad roligt att du vill läsa hos oss!

Kursstart sker vecka 3 med kursintroduktion tisdag 19/1 klockan 09.15-14.15 via mötesverktyget Zoom. Länken till zoom-mötet kommer du att finna på lärplattformen Canvas som du får tillgång till efter att du registrerat dig på kursen.

Enligt det senaste rektorsbeslutet kommer Karlstads universitet att ha huvuddelen av undervisning och examination på distans även under vårterminen 2021. Därför kommer delkurs 1 på kursen Bildberättande II att starta på distans och undervisning kommer att ske via Zoom (Karlstads universitets verktyg för webbmöten). Detta förutsätter att ni har en del grundmaterial för skissande och bildarbete till förfogande. Visst material kommer att finnas för avhämtning i skåp på Karlstads universitet. 

Kurslitteratur/läshänvisning: En rekommendation är att följande titlar införskaffas inför delkurs 1 eftersom dessa används i stor utsträckning och även till viss del återkommer i efterföljande delkurser: Art fundamentals: color, light, composition, anatomy, perspective and depth. 2. uppl. Worcester: 3DTotal Publishing, 2020. ISBN 9781912843077. Eriksson, Y. & Göthlund, A. Möten med bilder: att tolka visuella uttryck. Johanneshov: MTM, 2012. ISBN 9789144059457. Användning av kurslitteraturen i förhållande till kursmoment och eget bildarbete är en viktig del i examinerande uppgifter. Utöver dessa två titlar tillkommer kompendium (publiceras digitalt på Canvas). Mer information om detta ges vid kursstart.

Koll på Kau - Distans: Ett interaktivt verktyg med syfte att skapa trygghet för dig som student vid Karlstads universitet när också campus-kurserna - delvis eller helt och hållet - ges på distans. Du kan navigera bland korta filmer och informationstexter för att få veta mer om olika former av stöd och hjälp som universitetet erbjuder. https://kau.se/koll-pa-kau-distans

Välkommen till kursen!

Med vänliga hälsningar

Fredrik Näsholm, kursansvarig.

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

  Kan vi hjälpa dig?

  FAKULTETSADMINISTRATÖR:
  Anna-Karin Worland  

  KURSANSVARIG:
  Fredrik Näsholm  

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
  Salome Persson