Välkommen till Karlstads universitet

Nyfiken på förskola och skola, 7.5 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-01-18 - 2021-01-25
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Hej!


Vad roligt att du är nyfiken på förskola och skola!

Den här kursen syftar till att inspirera och skapa förståelse för förskolan och skolans uppdrag gällande organisation, innehåll samt kommunikation och bemötande med fokus på en förskola och skola för alla. Förhoppningsvis blir du efter genomgången kurs intresserad av att studera vidare.

Teman under kursen är förskollärarens och lärarens uppdrag, det professionella bemötandet och kommunikation, undervisning, en förskola och skola för alla samt konflikthantering och grupprocesser. Innehållet behandlas genom inspelade föreläsningar, fältstudiedagar och zoomträffar.

För att kunna delta i kursen behöver du ha en fältstudieplats på en förskola eller skola. OBS! Du behöver inte ha klart med en fältstudieplats för att kunna registrera dig på kursen! Vi rekommenderar ändå att du själv letar upp och kontaktar en förskola eller skola där du vill vara, fyller i och skickar in denna blankett senast den 22 januari. (Informationen på blanketten kan du också använda i kontakten med förskolan/skolan du vill göra dina fältstudier på.) Om du inte har hittat något fältstudieplats den 22 januari ber vi dig att kontakta våra vfu-handläggare snarast så hjälper de dig. Du når dem på mail vfu.lararutbildningen@kau.se

Kursstarten hålls genom en inspelad kursintroduktion den 25 januari med efterföljande zoomträff den 27 januari klockan 16.15-17.15. Mer detaljerad information hittar du på kurssidan i Canvas när du har registrerat dig på kursen (tidigast den 18 januari).


Väl mött!

Hälsningar Karolina Kjellberg, kursledareKoll på Kau - Distans är ett interaktivt verktyg med syfte att skapa trygghet för dig som distansstudent vid Karlstads universitet. Du kan navigera bland korta filmer och informationstexter för att få veta mer om olika former av stöd och hjälp som universitetet erbjuder.

https://kau.se/koll-pa-kau-distans

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

  Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.