Välkommen till Karlstads universitet

Ledning och administration i socialt arbete, 7.5 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-03-22 - 2021-03-29
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Nu har kursrummet öppnats för studenter som registrerat sig på kursen. Ni kommer inom kort få tillgång till kursrummet. Observera att kursintroduktionen tisd 30/3 sker kl 10-12 istället för kl 09-12. Vi har också lagt till ett erbjudande om testtillfälle månd 29/3 kl 12.30-13.00, om du vill testa tekniken i Zoom innan kursintroduktion. Du kan läsa all information i "Anslaget" och i Välkomstbrev/information när du kommer till kursrummet. Där finner du också alla artiklar och mindre skrifter till kursen.


Bra att veta inför kursstart

 

Frågor har uppkommit kring läst information i kursbeskrivning där det står: "Kursupplägget omfattar fyra (4) kursträffar på lärosätet" och "gruppövningar". Vill förtydliga detta. Kursen ges på distans. All kommunikation sker via lärplattformen Canvas. För att förtydliga så innehåller kursen fyra föreläsningstillfällen. Dessa är frivilliga. Kursen innehåller ett obligatoriskt seminarium kring ledarskap och ekonomi. Man kan här välja att delta på plats på Karlstads universitet eller delta via webbseminarium.


I övrigt innehåller kursen hemtentamen samt inlämningsuppgifter via universitetet lärplattform Canvas.

De gruppuppgifter som berörs innebär att individuellt läsa och ge respons på kurskamraters arbete via lärplattformen. Detta görs individuellt.


Som individuell hemtentamen + examinerande seminarium ska man ha intervjuat en chef inom socialtjänst, socialt arbete, vård, omsorg som har personal/ekonomiansvar. Helst dessa områden som är era framtida yrkesområden. Men om det uppstår svårigheter pga corona så går det även bra att välja annan yrkesbransch, Viktigast är här att personen är ledare/chef och har personal samt ekonomiansvar. Man kan med fördel redan nu fundera kring och ev boka intervjuperson för intervjun. Brukar vara lagom 5 veckor in i kursen.


Vad gäller litteraturlistan så tänk på att alltid ha senaste upplagan för litteraturen i arbetsrätt. Aktuell litteraturlista ska vara publicerad sex veckor innan kursstart. Artiklar i litteraturlistan kommer läggas ut i kursrummet.


Vid kursstart ges information om kursen och föreläsning ledarskapsmodell som ligger till grund för ledarskapsintervjun samt möjlighet ställa frågor. På eftermiddagen sker första föreläsningen i delen arbetsrätt.


Hoppas denna information svarar på de vanligaste frågorna.

Välkommen till kursen!

/Hälsningar Helen Hagström, kursansvarig och lärare ledarskapsblocket samt Victoria Lönnfjord, lärare ledarskapsblocket

Gunvor Axelsson, lärare arbetsrätt

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

  Kan vi hjälpa dig?

  FAKULTETSADMINISTRATÖR:
  Frida Artursson Kjell  

  KURSANSVARIG:
  Helén Hagström  

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
  Elsa Wängestam, Emilia Westberg