Välkommen till Karlstads universitet

Att leda och utveckla förskolans verksamhet, 30 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-01-11 - 2021-01-18
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Hej och varmt välkommen till termin 5 vårterminen 2021!


Vi har kursstart 19 januari 9.00-12.00 via Zoom. Då går vi tillsammans igenom terminens första delkurs och examinationer. Ni kommer också få en inledande föreläsning om ledarskap. Terminen kommer att (i alla fall inledningsvis) bedrivas via distansstudier över zoom. Notera dock att om universitetet kommer med nya beslut angående studenters närvaro på campus så kan det komma att bli campusförlagda närträffar längre fram under terminen. Vi kommer att gå igenom allt på kursstart.


Ni får tillträde till kursens canvas-sida först när ni registrerar er, ca 1 vecka innan kursstart.På kurssidan i Canvas kommer ni finna terminens två delkurser, moduler för examinationer knutet till varje delkurs, samt de olika teman som terminen är uppbyggd kring.

 

Vi ser fram emot att börja samarbeta med er!


Övrig kontakt och information

Länk till kursplan, https://www3.kau.se/kursplaner/sv/LPGF50_20202_sv.pdf

Länk till Litteraturlistan finns under rubriken Litteraturlista här på Mitt Kau.

Kursens administratör: Anders Johansson

Studie- och karriärrådgivare


Hälsningar

Ami Cooper och Lovisa Skånfors, kursledareKoll på Kau - Distans är ett interaktivt verktyg med syfte att skapa trygghet för dig som distansstudent vid Karlstads universitet. Du kan navigera bland korta filmer och informationstexter för att få veta mer om olika former av stöd och hjälp som universitetet erbjuder.

https://kau.se/koll-pa-kau-distans

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Litteraturlista

  Läs litteraturlistan.
  Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

  Schema

  Se schema
  Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.