Välkommen till Karlstads universitet

Experimentell problemlösning och dataanalys, 7.5 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2021-08-23 - 2021-09-03
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Hej och välkommen till kursen! 

 

Kul att du har valt att läsa hos oss!

 

Jag är kursansvarig för kursen Experimentell problemlösning och dataanalys med kurskod FYGA25, som du kommer att läsa som första kurs på din civilingenjörsutbildning, parallellt med matematikkursen MAGA51. FYGA25 går på måndagar, tisdagar och varannan onsdag (udda veckor). De andra dagarna är vigda åt MAGA51.Efter att du har aktiverat KauID och registrerat dig på kursen kommer du att få tillgång till mer information om kursen, bland annat via Mitt KaU och lärplattformen Canvas. 

Kursens undervisning genomförs delvis via online undervisning och delvis i universitetets lokaler.

Kursen startar v35. På måndagen den 30 augusti hålls programstart (mer om detta hittar du under välkomstinformationen för ditt utbildningsprogram). Kursstarten för FYGA25 är på tisdagen den 31 augusti kl. 8.15. Då kör vi igång direkt. Vi träffas online via Zoom(länk meddelas senare). Under denna första kursdag kommer du att få muntlig information från mig och de övriga lärarna om kursens struktur, var du hittar information, och vad som gäller för de olika delarna i kursen (MÄTA, MATLAB och PROJEKT). Det är viktigt att du inte missar detta! Reservera hela dagen. 

Kursen fortsätter sedan på med både inspelade föreläsningar och online träffar till och med v45, som är kursens sista vecka. 

Från och med v37 och tre veckor framåt kommer du att ha ditt  första laborationstillfälle, som består av två halvdagar då du behöver vara på campus för att tillsammans med andra studenter genomföra ett experiment och samla in mätdata. Laborationstillfällena på förmiddagen börjar kl 8.15 och tillfällena på eftermiddagen slutar kl 17.00. Det är obligatorisk närvaro på laborationen och därför behöver du planera för att vara på campus i tid. Exakt vilka dagar din grupp har laboration kommer att framgå från kursens schema och den gruppindelningen vi gör inför kursstart. Under samma dag som ditt första laborationstillfälle inträffar har du även ett övningstillfälle i mindre grupper med närvarande lärare, vilket vi i dagsläget planerar att genomföra på campus. Reservera därför en heldag  med aktiviteter på campus. Inom perioden v41-v43 inträffar ditt andra laborationstillfälle, som även det består av två halvdagar då du behöver vara på campus för att utföra experiment. Samma gäller som för första laborationstillfället. 


Välkommen till Karlstads universitet! Jag ser fram emot att träffa er på kursstarten! 

 

Ellen

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

Canvas

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Litteraturlista

Läs litteraturlistan.
Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

Schema

Se schema
Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

Kan vi hjälpa dig?

FAKULTETSADMINISTRATÖR:
Stina Röjder Berglund  

KURSANSVARIG:
Ellen Moons  

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
Ann-Charlotte Hedberg