Välkommen till Karlstads universitet

Barns läs-, skriv- och matematiklärande, 30 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2023-01-09 - 2023-01-16
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till Barns läs-, skriv- och matematiklärande, LPAF61 campus vt23, 30 hp

Kursen ges som den sjätte terminen på förskollärarprogrammet och börjar måndagen 16/1 kl. 14 med en allmän kursintroduktion på campus. Under den allmänna introduktionen går vi kortfattat igenom kursen i sin helhet, de olika ingående delkurserna och hur kursen är tänkt pedagogiskt. Inför detta tillfälle bör du ha läst igenom undervisningsplan/momentschema eller andra dokument på lärplattformen Canvas för att kunna ställa relevanta frågor. Du får tillgång till Canvas efter registrering på kursen. Kursens första föreläsning hålls tisdagen 17/1 kl. 10.15–12 och kommer att vara en introduktion till grammatikarbete.

Vi använder lärplattformen Canvas, som forum för kursinformation och inlämningar av individuella uppgifter och hemtentamen. Kursen innehåller även två salstentamina som ges på campus under delkurs 1 och 3. De viktigaste dokumenten – såsom litteraturlista och kursplan– finns innan registrering på www.kau.se. Litteraturlista finns även på Mitt Kau.

Barns läs-, skriv- och matematiklärande är en helfartskurs med genomgående fysiska träffar. Det innebär att du bör planera ca. 40 timmer per vecka till dina studier. Kursen är därför en heltidsstudie. Vi bestämmer inte om du har ett arbete bredvid, men du kan inte räkna med att vi flyttar undervisningen enligt när du måste arbeta. I så fall är det ditt eget ansvar att kombinera studier och arbete. Tänk på att du utöver den schemalagda undervisningstiden behöver avsätta åtskillig tid för t.ex. informationssökning, inläsning av kurslitteratur och självständigt arbete.


Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Litteraturlista

Läs litteraturlistan.
Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

Schema

Se schema
Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

Kan vi hjälpa dig?

FAKULTETSADMINISTRATÖR:
Denita Gustavsson  

KURSANSVARIG:
Johan Gardfors  

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
Lisa Dalgren