Välkommen till Karlstads universitet

Självständigt arbete i pedagogiskt arbete, 15 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2023-01-09 - 2023-01-16
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till kursen KUB/VAL6 vt23 (LXAC00, LXACP1, LXGCP2, LXGCP4, PAA001)!


I denna kurs ska ni skriva ett självständigt arbete, antingen på 7,5 hp eller på 15 hp. Kursen läses på distans och halvfart och består av fyra närträffar med föreläsningar, handledningstillfällen, workshops och seminarier. De tre första närträffarna med föreläsningar och grupphandledning kommer att äga rum på zoom, dvs helt digitalt. Den fjärde och avslutande närträffen då seminariet genomförs kommer eventuellt att ske på plats i Karlstad.
Tider för närträffarna

Närträff 1 kommer att vara vecka 4, torsdag 26 (start ca kl 9,30) och fredag 27 januari (avslutas ca kl 16)

Närträff 2 kommer att vara vecka 7, måndag 13 (start ca kl 8.30) och tisdag 14 februari (avslutas ca kl 12)

Närträff 3 kommer att vara vecka 12, torsdag 23 mars (ca 9-12)

Närträff 4 kommer att vara vecka 21, måndag 22 maj, eventuellt i Karlstad

Dessutom tillkommer en zoomträff torsdag 27 april kl 15-17, som handlar om skrivtips kring akademisk text och att koncentrera sitt skrivande när man kommit så långt i sin skrivprocess.


Mellan närträffarna sker informationen och kommunikationen mellan studenter och lärare via lärplattformen Canvas som du får tillgång till efter att du registerat dig under v 2. På lärplattformen Canvas har varje kursuppgift ett eget element där all information och kompletterande studiematerial finns. Kontinuerligt mellan närträffarna sker information och kommunikation via lärplattformen. Canvas finns att ladda ner som APP till din mobiltelefon. Det är bra att regelbundet arbeta med kurssidan för att hålla dig uppdaterad. Teknisk hjälp finns att få på: http://www.kau.se/ar-student/it-stod. För att kunna webregistera dig och komma åt Canvas så måste du ha ett KAUID.


Kursen handlar om att med hjälp av vetenskapliga verktyg och teorier genomföra en vetenskaplig undersökning och redovisa detta i en vetenskaplig rapport. Att skriva ett självständigt arbete är en process över tid och arbetet måste fördelas över terminen och pågå kontinuerligt under den termin kursen pågår. En kurs som omfattar 15 hp motsvarar 20 timmars arbete per vecka. Handledning av självständiga arbetet sker genom grupphandledning och genom individuell handledning. Genom grupphandledningen hjälpts vi åt att lösa uppgifter och utbyta erfarenheter och tankar.


En del i det förberedande uppsatsskrivandet består i att börja söka och läsa lämplig litteratur. På www.diva-portal.org/ finns många tidigare självständiga arbeten publicerade. I DiVA kan du söka efter arbeten som handlar om ditt ämne. Du bör söka upp och läsa igenom minst två andra arbeten. Tänk på att självständiga arbeten kan se olika ut. Det finns dock alltid vissa gemensamma krav.


Du som är förstagångsregistrerad på kursen kommer under december att få ett utskick från vår administratör där du ska fylla i önskat område att skriva inom. Håll koll på din mail! Om du inte fått blanketten så kontakta vår administratör (se nedan).


Välkommen till vårens kurs!

 

Kontakt:

Anette Daleke, kursledare

Cecilia Lindqvist, kursens administratör

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Litteraturlista

Läs litteraturlistan.
Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

Schema

Se schema
Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

Kan vi hjälpa dig?

FAKULTETSADMINISTRATÖR:
Marie Becker  

KURSANSVARIG:
{{kursansvarig}}  

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
Sofie Buskqvist