Välkommen till Karlstads universitet

Överträdelsens litteratur, 7.5 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2023-01-09 - 2023-01-16
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till Överträdelsens litteratur (distans, 7.5 hp LVAD11)!

Kursen börjar vid terminsstart vecka 3. En allmän introduktionsträff (via Zoom) sker onsdag 18/1 kl. 10.15-12 där vi har möjlighet att presentera oss för varandra och gå igenom våra förväntningar på kursen. Kursen har inga obligatoriska schemalagda undervisningstillfällen.

Vi använder lärplattformen Canvas som forum för kursinformation och inlämningar. Kursen examineras genom en muntlig presentation samt en större avslutande skriftlig inlämningsuppgift som du har möjlighet att arbeta med under kursens gång. En fullständig litteraturlista samt detaljerad information om de examinerande momenten finns på Canvas. Du får tillgång till Canvas efter registrering på kursen.

Viss kurslitteratur görs tillgänglig i digitalt format men du kommer själv att behöva införskaffa en betydande del av litteraturen. Några skönlitterära verk som du redan nu kan införskaffa är Georges Batailles Ögats historia (L’histoire de l’œil), Angela Carters The Bloody Chamber and Other Stories, markis de Sades De 120 dagarna i Sodom eller Liderlighetens skola [Les 120 journées de Sodom] och Gabrielle Wittkops Nekrofilen [Le nécrophile].

Överträdelsens litteratur är en läskurs som ges på distans på kvartsfart. Det innebär att du i huvudsak själv planerar hur dina studier ska genomföras under terminen, samt att det finns utrymme för att tillsammans med läraren planera när examinerade moment ska genomföras så att det passar dig.

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Litteraturlista

Läs litteraturlistan.
Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

Schema

Se schema
Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

Kan vi hjälpa dig?

FAKULTETSADMINISTRATÖR:
Denita Gustavsson  

KURSANSVARIG:
Erik van Ooijen  

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
Lisa Dalgren