Välkommen till Karlstads universitet

Skola som system och idé del I - yrkeslärare FVI, 7.5 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2022-08-22 - 2022-08-29
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till kursen LPGYF1 - Skola som system och idé – 7,5 hp. Kursen läses på distans och halvfart med två närträffar.


Närträff 1 kommer att vara v. 36, måndag och tisdag

Närträff 2 kommer att vara v. 44, tisdag och onsdag


Information om valideringsverktyget VALDA för dig som vill söka vidare till yrkeslärarprogrammet kommer att äga rum över zoom tisdagen den 13 september kl 15.00. Ta tillfället i akt för det hjälper dig att förstå vad som behövs i valideringsprocessen om du tänker dig att gå vidare till yrkeslärarprogrammet efter denna kursen.


Mellan närträffarna arbetar du med kursuppgifter såväl individuellt som i studiegrupper. Informationen och kommunikationen mellan studenter och lärare sker via lärplattformen Canvas mellan närträffarna. Canvas är ett nav genom hela utbildningen och det är viktigt att du snabbt blir förtrogen med dess funktioner. På lärplattformen Canvas har varje kursuppgift ett eget element där all information och i vissa fall kompletterande studiematerial finns. Kontinuerligt mellan närträffarna sker information och kommunikation via lärplattformen. Canvas finns att ladda ner som app till din mobiltelefon men för att ta del av hela utbudet så rekommenderar vi att arbeta på dator. Det är bra att regelbundet arbeta med kurssidan för att hålla dig uppdaterad. Teknisk hjälp finns att få på: http://www.kau.se/ar-student/it-stod.

 

Undervisningen genomförs via föreläsningar. Ditt deltagande sker både i studiegrupp och individuellt. Grunden för erfarenhets- och kunskapsutbyte mellan kursdeltagare och mellan kursdeltagare – lärare är skriftliga uppgifter med skriftliga kommentarer, men muntliga redovisningar och diskussioner förekommer också. En förutsättning och en given utgångspunkt för en givande distansutbildning är ett individuellt ansvarstagande för den egna studieplaneringen och för studiegruppsarbete. Studiegruppen har en central roll som stödjande forum för att diskutera såväl uppgifter som andra pedagogiska frågeställningar som aktualiseras. Det är också tänkt att du och dina kamrater diskuterar kring föreläsningarna i studiegruppens diskussionsforum. Genom diskussionerna skapas förutsättningar för er att reflektera över kunskaperna, fördjupa ert lärande och förbereda er för kommande uppgifter.

Studiehandledning hittar du i kursens Canvasutrymme, ca 1 vecka innan kursstart.


Mvh

Kursledarna

Hamid Asghari

Annica Ådefors

Anette Daleke

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Litteraturlista

Läs litteraturlistan.
Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

Schema

Se schema
Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

Kan vi hjälpa dig?

FAKULTETSADMINISTRATÖR:
Marie Becker  

KURSANSVARIG:
Anette Daleke  

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
Lisa Dalgren