Välkommen till Karlstads universitet

Musikproduktion i datormiljö, 7.5 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2023-01-09 - 2023-02-12
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till kursen ”Musikproduktion i datormiljö” (LJG001)


Vänligen notera att kursen utgår ifrån programmet Logic Pro X. Vi har i det här kurstillfället ingen möjlighet att ta emot inlämningar i annat format. Detta innebär att du behöver tillgång till Mac-dator med programmet installerat. Det finns inte möjlighet att köpa eller låna programvara via Karlstads universitet för kursen.


Observera även att denna kurs, Musikproduktion i datormiljö (LJG001) överlappar med kursen Musikproducent, låtskrivare och entreprenör, 30.0 hp (LJGMP1) och inte är tänkta läsas samtidigt. Om du redan läser/läst LJGMP1 behöver du stryka LJG001.


När du registrerar dig på kursen får du tillgång till vår läroplattform Canvas där du hittar mer info om upplägg samt information om andra verktyg vi använder.


Måndag 16/1 kl 18:00 kommer vi att ha kursintroduktion (kommer även finnas tillgänglig offline). Introduktionen hålls via Zoom, länk och ytterligare information i Canvas


I övrigt baseras kursen på videoföreläsningar som kan ses vid valfritt tillfälle. Mer information samt möjlighet till frågor ges vid informationsträffen.


Innan kursen startar behöver du ha skaffat boken Logic Pro X, Professional Music Production” av David Nahmani, 2022. Det går även bra att använda föregående upplaga (Logic Pro X 10.5, 2020), men inte äldre upplagor.


Boken ”Audio Engineering 101” finns att tillgå som elektronisk resurs som du får tillgång till via Karlstads universitetsbibliotek med ditt KauID.

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

Litteraturlista

Läs litteraturlistan.
Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

Kan vi hjälpa dig?

FAKULTETSADMINISTRATÖR:
Caroline Skoglund  

KURSANSVARIG:
Hans-Åke Karlsson  

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
Salome Persson