Välkommen till Karlstads universitet

Dans i förskola och skola I, 7.5 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2023-01-09 - 2023-01-16
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till oss på Dans vid Kau!

Så glad jag är att du ska läsa Dans i förskola och skola 1 med mig i vår! Mitt namn är Karin Lilja och jag är er kursledare och lärare. Det börjar närma sig kursstart och här kommer därför lite information. Om du har frågor om kurserna så är du välkommen att kontakta mig på karin.lilja@kau.se och har du andra frågor, om registrering och liknande så kontaktar du vår administratör Sigrid Josefsson sigrid.josefsson@kau.se. Jag ser fram emot att få träffa dig och arbeta tillsammans under våren! Det ska bli roligt och jag hoppas att du kommer trivas.

Kursinnehåll: Tanken med kursen är att introducera dig för pedagogiskt arbetssätt med dans för barn. Genom exempellektioner, litteraturstudier och gemensamma samtal och övningsskapande tar vi oss an dans för barn och unga med fokus på barn i förskoleåldrarna upp till årskurs 6.

Schema: Våra träffar kommer att vara omväxlande på zoom och på plats vid Karlstads universitet. Fullständigt schema hittar du här: https://cloud.timeedit.net/kau/web/schema_kau/riqvoQ0QY9XZ8YQyY77376Q063Zqw5oZ4ZQ6445Q5.html

Zoom: Zoom är vår digitala kommunikationsplattform. Du behöver skaffa dig ett zoom-konto (gratis) och se till att du kommer in i programmet. Kom igång med Zoom: http://intra.kau.se/dokument/upload/C10AE1C407d762563AkmC520736A/Zoom_kom%20igang_student.pdf

Det här är min zoomlänk: https://kau-se.zoom.us/j/6091137421 Den hittar du också på Canvas – lärplattformen där all kursinformation, examinationsuppgifter m.m finns. Varje gång vi ska ses på zoom så klickar du på länken.

Kursregistrering: Innan kursstart är det viktigt att du registrerar dig på kursen, för att bland annat få tillgång till Canvas. Registreringen öppnar en vecka innan kursstart och görs via Mitt KAU: https://www.kau.se/mittkau


Jag önskar er fortsatt härliga veckor innan uppstart och så ses vi snart!

Med vänliga hälsningar,

Karin Lilja, adjunkt i dans

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Litteraturlista

Läs litteraturlistan.
Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

Schema

Se schema
Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

Kan vi hjälpa dig?

FAKULTETSADMINISTRATÖR:
Sigrid Josefsson  

KURSANSVARIG:
Karin Lilja  

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
Lisa Dalgren