Välkommen till Karlstads universitet

Dans och scenisk produktion 1, 7.5 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2023-01-09 - 2023-01-16
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Hej och välkommen till oss på Dans vid Kau!

Vad roligt att du ska dansa hos oss i vår! Mitt namn är Madeleine Persson och jag är kursledare för Dans och Scenisk produktion 1 och 2. Kurserna samläses, vilket innebär att kurstillfällena för bägge kurserna är desamma. Det börjar närma sig kursstart och här kommer därför lite information. Om du har frågor om innehållet i kurserna så är du välkommen att kontakta mig på madeleine.persson@kau.se och har du andra frågor, om registrering och liknande så kontaktar du vår administratör Sigrid Josefsson på sigrid.josefsson@kau.se.

Tid, plats och datum

Lektionerna kommer att ges torsdagar kl.13.30-15.00 i hus 7, sal 7B206 (vår stora danssal). Här är en karta över campus: https://bit.ly/2CmaTcD.

Projekt

Under v.19, fredag och lördag kommer ni uppträda på examenshögtiderna i Aula Magna på Karlstads Universitet. Mer information om det kommer längre fram. Förutom lärarledda lektioner tillkommer eget arbete samt repetitionsdagar och föreställningsdagar.

Kursen riktar sig i första hand till våra heltidsstuderande, men alla antagna är välkomna att gå den! Eftersom det på så vis kan bli stor spridning på danserfarenheterna i gruppen så kommer deltagandet i koreografierna att individanpassas utefter dansarens nivå.

Kursstart v.3

Under kursens två första veckor (v.3 - 4) är din uppgift att läsa kursens litteratur och titta på kursens videor (se litteraturlistan).

Dans och Scenisk produktion 1:

Välj ut 30 sidor ur vardera bok som du tycker verkar intressanta. Läs och plocka ut 10 koreografiska tips/bok att ha med dig under terminen.

Dans och Scenisk produktion 2:

Välj ut 30 sidor ur boken som du tycker verkar intressanta. Lyssna/titta på länkarna. Plocka ut minst 20 koreografiska tips/bok/podd/youtube att ha med dig under terminen. 

https://varmlandsdanspodd.podbean.com/e/koreografi/

v.5

På vår första träff v.5 torsdag 2/2 kl.13.30-15.00 kommer vi diskutera de texter ni läst samt dansa tillsammans.

Kursregistrering: Innan kursstart är det viktigt att du registrerar dig på kursen, för att bland annat få tillgång till vår lärplattform Canvas där vi kommunicerar med varandra under året, där ni får alla uppgifter, gör inlämningar osv. Om du går båda kurserna måste du registrera dig på båda! Registreringen öppnar en vecka innan kursstart och görs via Mitt KAU: https://www.kau.se/mittkau

Med vänliga hälsningar,

Madeleine Persson

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Litteraturlista

Läs litteraturlistan.
Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

Schema

Se schema
Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

Kan vi hjälpa dig?

FAKULTETSADMINISTRATÖR:
Sigrid Josefsson  

KURSANSVARIG:
Madeleine Persson  

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
Lisa Dalgren