Välkommen till Karlstads universitet

Jazzdans 2, 7.5 HP

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar kursen ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på kursen

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kursen

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.
Registreringsperiod: 2023-01-09 - 2023-01-16
Logga in med ditt KauID i Mitt Kau för att registrera dig.

Vad är Mitt Kau? Mitt Kau är en personlig digital tjänst för dig som är student vid Karlstads universitet.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen.

(görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till kursen, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till oss på Dans vid Kau!

Så glad jag är att du ska dansa med mig i vår! Mitt namn är Karin Lilja och jag är kursledare för Jazzdans 1 och 2. Kurserna samläses, vilket innebär att träffarna är gemensamma för båda kurserna. Det börjar närma sig kursstart och här kommer därför lite information. Om du har frågor om kurserna så är du välkommen att kontakta mig på karin.lilja@kau.se och har du andra frågor, om registrering och liknande så kontaktar du vår administratör Sigrid Josefsson sigrid.josefsson@kau.se. Jag ser fram emot att få träffa dig och att få dansa tillsammans under våren! Det ska bli roligt och jag hoppas att du kommer trivas.

Kursinnehåll: Tanken med kursen är att introducera dig till olika aspekter av jazzdans. Genom danslektioner, litteraturstudier och samtal tar vi oss an jazzdansen på olika vis.

Schema: Våra danslektioner kommer att vara i 7B206, stora danssalen, på Karlstads universitet. Undervisningen är på tisdagar klockan 17.15-18.45 med första lektionen vecka 6.

Inför första lektionen: I starten av vårterminen, vecka 3-5, har vi ingen undervisning. Jag vill att du som går Jazzdans 1 då tar dig tid att se den fantastiska dokumentären Jazzdans – en resa i tid och rytm på SVT Play. Du som går Jazzdans 2 läser artikeln Improvisation som ett didaktiskt och konstnärligt verktyg i jazzdans. Du hittar länk till artikeln i litteraturlistan! På första lektionen samtalar vi om vår uppfattning av jazzdans utifrån dokumentären/artikeln och tidigare erfarenheter, tankar och funderingar.

I vecka 20 har vi dansavslutning onsdagen den 17 maj (observera att det är annan veckodag än våra vanliga lektioner) på Arenan i Karlstad. Kom alltid dansklädd i mjuka kläder och med vattenflaska! Vi dansar barfota, så inga skor eller strumpor behövs!

Kursregistrering: Innan kursstart är det viktigt att du registrerar dig på kursen, för att bland annat få tillgång till lärplattformen Canvas som används under kursen. Registreringen öppnar en vecka innan kursstart och görs via Mitt KAU: https://www.kau.se/mittkau

Jag önskar er fortsatt härliga veckor innan uppstart och så ses vi snart!

Med vänliga hälsningar,

Karin Lilja, adjunkt i dans

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kursen, för att ta del av viktig information om din utbildning.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Litteraturlista

Läs litteraturlistan.
Observera att litteraturlistan kan komma att revideras fram till sex veckor före kursstart.

Schema

Se schema
Observera att alla bokningar är preliminära tills två veckor innan kursstart. Ta för vana att kolla schema för aktuell sal och tid, det kan ske schemaändringar.

Kan vi hjälpa dig?

FAKULTETSADMINISTRATÖR:
Sigrid Josefsson  

KURSANSVARIG:
Karin Lilja  

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE:
Lisa Dalgren