Välkommen till Handelshögskolan vid Karlstads universitet

IT-design: Systemdesign, 180 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkomna till programmet IT-design: Affärssystem och Ekonomi!

Vi som arbetar med programmet tycker att det är roligt att du har valt att studera hos och vi hoppas att du ska trivas hos oss under din studietid. Innan vi startar terminen den 30 augusti behöver du dock lite praktisk information om hur terminens arbete kommer att se ut. Här nedan följer därför en del praktisk information:

Mycket av undervisningen de första 10 veckorna kommer att ske på distans via lärplattformen Canvas och videokonferenssystemet Zoom. Vi programledare kommer att finnas tillgängliga i Zoom vissa tider utanför ordinarie undervisning under första kursen till att börja med för att prata med er. Dessa tillfällen kallar vi för programcafé i schemat och är naturligtvis frivilliga. Här kan även annan adminstrativ personal finnas med. Då hoppas jag att vi kommer att kunna ses i mer informella former för att lära känna varandra och kunna svara på era frågor. Den första kursen heter "Introduktion till IT-design" och startar med programinformation måndagen den 30/8 kl 10:15 digitalt i Zoom med mig Katarina Groth Jansson som programledare. Jag presenterar också mig själv i rollen som programledare i en film, se länk här nedan. Därefter börjar den första programkursen kl 13:15 också i Zoom och då med er lärare Pierre Sjöberg. I kursen kommer litteratur att användas och det kan vara bra att beställa dem så snart som möjligt på grund av eventuellt förlängda leveranstider, se länk till litteraturlistan här nedan. Länk till schemat finns också här nedan.


Länk till Katarina Zoom-rum för programintroduktion den 30 augusti kl 10:15: https://kau-se.zoom.us/my/katarinagrothjansson.

Länk till film med programledaren: https://kauplay.kau.se/media/t/0_fsixtb3d


Kursens Namn: Introduktion till IT-design

Kurskod: ISGA90 (7,5hp)

Plats (Länk till Pierres Zoom-rum) för kursstart:

Schema: https://cloud.timeedit.net/kau/web/schema_kau/ri1Y7X3QQ5wZ86Qv75041425yYY47ZQ7.html

Kurslitteratur, se litteraturlistan: https://www3.kau.se/litteraturlistor/sv/ISGA90_2019-08-26_sv.pdf


Om du av olika anledningar ej tänker fortsätta programmet ska du avanmäla dig på MittKau och kontakta programadministratör Berit Kessler: berit.kessler@kau.se.


Programmet IT-design är en del av Handelshögskolan, är du nyfiken på att veta vad som händer på Handelshögskolan besöker du webbplatsen https://www.kau.se/hhk

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

Canvas

Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Kan vi hjälpa dig?

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
Eva Hallgren

PROGRAMLEDARE  
Katarina Groth Jansson