Välkommen till Karlstads universitet

Musiklärarprogrammet, 300 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Varmt välkommen till Musiklärarprogrammet!

Terminsstart med upprop är måndag 30 augusti kl 9.30 i Lilla konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund, Arvika.

Hela första veckan är en introduktionsvecka med särskilt schema, vilket mejlas till dig i mitten av augusti. I samma mejl får du information om de anpassningar som är gjorda på Musikhögskolan Ingesund utifrån pandemiläget. Mer detaljerad information ges i introduktionsveckan. Om du av någon anledning inte kan eller vill befinna dig på campus under rådande omständigheter, kontakta programledare.

Studiemedel (CSNOm du ansöker om studiemedel hos CSN, är det viktigt att du ansöker för hela läsåret på en gång - 30 hp/termin. Följande terminstider gäller:

Ansök om Kau-kortKau-kortet är ett personligt kort som fungerar som passerkort, lånekort på universitetsbiblioteket och utskriftskort. För att skaffa Kau-kort behöver du ha aktiverat ditt KauID. 

Beställ registerutdrag Som musiklärarstudent på Musikhögskolan Ingesund kommer du redan första året att auskultera, övningsundervisa och ha verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Du behöver därför beställa ett utdrag ur belastningsregistret.

Boende i Arvika

Har du frågor - kontakta:

Vi ser verkligen fram emot att få träffa dig i höst!

Stegvis återgång till campusundervisning i höst

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans, till följd av coronapandemin. Alla nybörjarstudenter på program prioriteras för campusundervisning under höstterminen 2021. Karlstads universitet har som målsättning att successivt återgå till campusundervisning och bedriva full undervisning på campus från och med början av november.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

  Kan vi hjälpa dig?

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
  Salome Persson

  PROGRAMLEDARE  
  Kicki Liljedahl