Välkommen till Handelshögskolan vid Karlstads universitet

Fastighetsekonomi, 180 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till Fastighetsekonomiprogrammet


Vi som arbetar med programmet tycker att det är roligt att du valt att studera hos oss och vi hoppas att du kommer att trivas under din studietid. Innan vi träffas behöver du dock lite praktisk information:

Under de 10 första veckorna på programmet kommer du att läsa 3 kurser. Introduktion till fastighetsekonomi (FEGA55) läses enbart för studenter inom fastighetsekonomiprogrammet under den första veckan medan kurserna i marknadsföring (FEGA56) och externredovisning (FEGA57) samläses med studenter från civilekonomprogrammet.

Kursens namn:

FEGA55 Introduktion till fastighetsekonomi, anm. kod 36355

Start och programintro:

2020-08-31 kl 9:15

Plats:

1A305, Lagerlöfsalen

Under programmets gång kommer vi att använda boken Fastighetsekonomi och fastighetsrätt under ett flertal kurser inklusive introduktionskursen. Boken är skriven av landets ledande experter inom området och ger både en översiktlig och detaljerad bild av olika områden inom fastighetsekonomi. Studentpris är 395 kr + frakt (istället för ordinarie 843 kr). Du beställer den enklast genom följande länk. https://www.fastighetsnytt.se/samhallsbyggnad/forskning/bestall-boken-fastighetsekonomi-och-fastighetsratt-har/

Beroende på coronarestriktioner kan introduktionen för FEGA55 delas i två olika grupper, se information på canvas när det närmar sig. Under den första veckan kommer du att få träffa flera aktörer inom fastighetsbranschen där du får en inblick i olika roller, även här kan det bli delade grupper.


Fastighetsekonomiprogrammet är en del av Handelshögskolan, är du nyfiken på att veta vad som händer på Handelshögskolan besöker du webplatsen

https://www.kau.se/hhk


Vi ses den 31 augusti

/ Tommy Bergquist

Programledare

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus i höst kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd.  

Senast 17 augusti 2020 publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Kan vi hjälpa dig?

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
  Christina Snell

  PROGRAMLEDARE  
  Tommy Bergquist