Välkommen till Karlstads universitet

Ämneslärarprogrammet: Gymnasieskolan: Matematik, 300 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till Karlstads universitet och Ämneslärarprogrammet med matematik som ingångsämne! Första kursen på programmet är MAGL11 Matematik I med didaktisk inriktning.

Dina studier startar måndag 31 augusti. För information om schema, litteratur, kursplan, undervisningsformer och examination, besök https://kau.instructure.com/courses/9424/assignments/syllabus.

Observera att utbildningen till ämneslärare är på HELTID med undervisning på DAGTID. Du kommer att ha schemalagd undervisning nästan varje dag, vare sig du är distansstudent och följer undervisningen hemifrån via dator eller är campusstudent. Det går INTE att kombinera en så här krävande utbildning med ett heltidsarbete.

Vi rekommenderar dig starkt att börja dina förberedelser genom att delta i en förberedande kurs i matematik under sommaren. Många av våra tidigare studenter har vittnat om hur värdefullt det var för dem att gå en sådan kurs.

På Karlstads universitet ger vi 24-28 augusti kursen MABX03 Förberedande kurs i matematik, som är den rekommenderade studiestarten bland annat för alla universitetets ingenjörsstudenter. Du anmäler dig till den via
Både KTH/SU och Chalmers/GU ger nätkurser öppna för alla, se
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varmt välkommen till programstarten för Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan samt  årskurs 7-9 höstterminen 2020!

 

Jag heter Pia Håfström-Berg och jag är programledare för ämneslärarprogrammet vid Karlstads universitet.

Programstarten kommer att sändas via zoom i realtid samt spelas in och sedan läggas ut på Canvas, så att alla studenter får möjlighet att ta del av all information.Program


Tisdag 1 september 13.00-16.00

·      Pia Håfström-Berg hälsar välkommen och går igenom ämneslärarprogrammets upplägg, val av andraämne, placering av VFU-perioder m.m.

·      Victoria Andersdotter Björk: Legitimerad gymnasielärare på Taserudsgymnasiet i Arvika ”Läraryrket – ett framtidsyrke”

·      Denny Jansson: student ”Att vara student och läsa till ämneslärare”zoomlänk: https://kau-se.zoom.us/my/piahb?pwd=Sk45Tjk3d3NUbUNQNThubmR1TkRUZz09 

Onsdag 2 september 10.00-10.45

Björn Liljeqvist håller en liveföreläsning via zoom och denna föreläsning riktar sig enbart till lärarutbildningens studenter.

Föreläsare: Björn Liljeqvist, civilingenjör E, författare till "Plugga smartare." (BrainGain Education AB).


zoomlänk: https://kau.instructure.com/courses/8425/


Med vänlig hälsning,

Pia

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus i höst kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd.  

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Kan vi hjälpa dig?

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
  {{studvag}}

  PROGRAMLEDARE  
  {{progled}}