Välkommen till Handelshögskolan vid Karlstads universitet

Civilekonomprogrammet, 240 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till Civilekonomprogrammet!

 

Vi som arbetar med programmet är glada att du valt att studera hos oss och hoppas att du kommer att trivas under din studietid.

 

Tisdagen den 1/9 hälsas alla nya studenter välkomna till Karlstads universitet (mer information kommer) och Handelshögskolan. Information om Handelshögskolans ceremoni hittar ni på hemsidan, informationen kommer att uppdateras efter hand. På eftermiddagen kl. 13:15 sker introduktionen till Civilekonomprogrammet. Introduktionen håller på till ca kl. 15. I år träffas vi digitalt i Zoom (https://kau-se.zoom.us/j/65112802250). Förbered dig gärna i god tid så att du kan delta i distansundervisning via Zoom. Om du behöver hjälp finns IT-stöd för studenter.

 

Den första kurs du läser på programmet är Företagsekonomi I (30 hp). Kursen kommer under första delen av terminen att ges på distans och startar den 2/9 kl. 8:30 (https://kau-se.zoom.us/j/68172052875). Löpande information om kursen hittar du på Canvas via Mitt KAU. (Observera att schemat är preliminärt och kan ändras fram till kursstart.) Till denna första delkurs behövs ingen litteratur, men det är viktigt att du i god tid innan terminsstart ser över vilken litteratur du behöver för de efterföljande delkurserna. Var noga med att välja rätt upplaga av böckerna.

 

Välkommen till Handelshögskolan och ämnet Företagsekonomi!

 

Nina Löfberg                                                                Britt-Marie Klarström

Programledare                                                             Fakultetsadministratör

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus i höst kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd.  

Senast 17 augusti 2020 publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Kan vi hjälpa dig?

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
  Lena Wikström

  PROGRAMLEDARE  
  Nina Löfberg