Välkommen till Karlstads universitet

Samhällsanalytiker, 180 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Hej och välkommen till Samhällsanalytikerprogrammet!


Terminsstart och programintroduktion äger rum måndagen 31 augusti. För information om tid och lokal, se schema två veckor innan terminsstart. I samband med programintroduktionen genomförs också upprop. Under introduktionen kommer vi att gå igenom praktiska saker kring att läsa på programmet och på universitetet, och du kommer att få en första introduktion till vad programmet handlar om.


Första helkursen på programmet är Samhällsorganisering, public sociology och forskningspraktik (SOGA50), 30 hp. Den pågår under hela termin 1 och är uppbyggd av olika delkurser på 5 veckor vardera. Ni läser en delkurs i taget. Den första delkursen, ”Sociologiska baskunskaper”, startar tisdagen 1 september. För information om tid och lokal, se schema två veckor innan terminsstart.


Vanligtvis är Samhällsanalytikerprogrammet en campusbaserad utbildning, vilket innebär att all undervisning sker på universitetet. På grund av Covid-19 kommer dock utbildningen att ske både på universitetet och via distans hösten 2020, åtminstone under veckorna 36-45. Hur det ser ut med distans/campus under resten av höstterminen finns det ännu inget beslut om. Vi återgår helt till campusbaserad utbildning när möjlighet finns och återkommer med information om detta. När undervisningen sker på Campus, behöver du vara på plats på Karlstads universitet. För att kunna delta i distansbaserade moment behöver du installera programmet Zoom på din dator. Anvisningar och kom-igång-guider för Zoom finns på Karlstads universitets hemsida.

Coronavirus - utbildning på både campus och distans

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus i höst kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd.  

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Kan vi hjälpa dig?

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
  Emilia Westberg

  PROGRAMLEDARE  
  Elin Vadelius