Välkommen till Karlstads universitet

Högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik, 180 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

210823

Här finns en länk till välkomstbrev från studentföreningen Bamse.

Välkomstbrev Bamse HT21

Hälsningar

Christina Gabrielsson, Programledare


210821

Hej,

Hoppas att sommaren varit bra och att du känner dig inspirerad inför uppstarten av Maskiningenjörsprogrammet. I dagsläget är ni 32 studenter som ska läsa programmet och vi hoppas få några ytterligare reserver klara innan uppstart. Ska bli kul att träffa och lära känna er.

Måndag 30 augusti                  Uppropet och programstart är på plats på KAU i Karlstad

Kl. 10.15 - 12.00 Lokal 11D257 Agardh                                     Programstart, upprop och information

Kl. 13.15 – 15.00 Lokal 21A342 Eva Eriksson                            Kursstart Programintroduktion MSGA19

Kl. 15.15 - 17.00   Eget arbete på valfri plats                           Förberedelser inför säkerhetsgenomgång i verkstaden. Avslutas med obligatoriskt QUIZ som ni gör på er egen eller lånad dator.


Om ni har symptom på sjukdom eller av annan anledning inte kan komma till Universitetet den 30/8 så behöver jag få veta det. Maila christina.gabrielsson@kau.se eller ring 054-7002909 och meddela.

Om ni vill prata med mig eller testa att koppla upp er på ett Zoom-möte, så kommer jag att hålla två frågestunder, torsdag 19/8 eller torsdag 26/8 kl.13.00-14.00 på denna länk:

https://kau-se.zoom.us/j/9928891276


Studentföreningen BAMSE, som Maskinstudenter tillhör, hälsar att nollningen startar måndagen den 30 augusti med samling utanför hus 1E (stora huvudentrén) kl.17:45. Info finns även på facebookgrupp BamseKau eller instagram @bamsekau. Du kan även maila till Bamses styrelse på info@bamsekau.se . Ni kommer att träffa en representant från Bamse vid programstarten.


Hälsningar

Christina Gabrielsson, Programledare


210615

Hej!

Här kommer information från din programledare, Christina Gabrielsson.

Det är på den här sidan som jag kan nå er innan programmet startar den 30 augusti, så titta in här lite då och då inför programstarten. Informationen kommer att uppdateras allt eftersom från den 16 augusti..

Välkommen till HingMaskin som vi kallar oss till vardags. Kul att ni är intresserade av de här ämnena!

Det är för dagen när det här skrivs, 210615, extra restriktioner i Region Värmland med anledning av Coronapandemin. Jag hoppas naturligtvis på ett bättre läge när det gäller smittspridning i slutet av augusti när vi startar upp. Vi planerar för en kursstart som är en blandning av undervisning på plats på Campus och undervisning på distans, den 30 augusti är det programupprop och kursstart på Campus, Karlstad universitet. Tid och lokal kommer att meddelas här efter den 16 augusti. När vi bara är HingMaskin-studenter i klassen kommer vi att träffas fysiskt, men med avstånd. Flera föreläsningar i början kommer att vara digitala eftersom vi samläser med Innovation och Design-programmet.

Innan programmet startar finns det möjlighet att läsa en förberedande matematikkurs. För att befästa dina matematikfärdigheter inför programstart rekommenderar vi att du deltar i en förberedande matematikkurs. Många av våra tidigare studenter har vittnat om hur värdefullt det var för dem att gå en sådan kurs.

På Karlstads universitet ger vi 23-27 augusti kursen MABX03 Förberedande kurs i matematik, som är den rekommenderade studiestarten bland annat för alla universitetets ingenjörsstudenter. Läs mer om kursen och hur du söker här: Förberedande kurs i matematik. Sista ansökningsdag för kursen är den 17 augusti, men eventuellt tidigare om antal sökande är hög.

 

Undrar du över något så är du välkommen att ta kontakt med mig via mail christina.gabrielsson@kau.se så svarar jag. Svaret kan dröja några dar eftersom jag har semester fram till den 16 augusti och jag läser inte mailen varje dag under semestern.

Det ska bli riktigt roligt att få träffa er i augusti!

Hälsningar

Christina

Stegvis återgång till campusundervisning i höst

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans, till följd av coronapandemin. Alla nybörjarstudenter på program prioriteras för campusundervisning under höstterminen 2021. Karlstads universitet har som målsättning att successivt återgå till campusundervisning och bedriva full undervisning på campus från och med början av november.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Kan vi hjälpa dig?

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
  Salome Persson

  PROGRAMLEDARE  
  Christina Gabrielsson