Välkommen till Karlstads universitet

Högskoleingenjörsprogrammet i innovationsteknik och design, 180 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Hej!

Här kommer information från din programledare, Johan Strandberg:

Välkommen till Iod som vi kallar programmet till vardags. Kul att du kommer att läsa hos oss.

Här kommer jag att kommunicera med dig innan programstart så läs här då och då under sommaren och framförallt efter 16 augusti. Se även tillagd information längre ner.

 

I dagsläget, 210614, planerar jag för att vi ska ses på programupprop på Campus på Karlstads universitet 30 augusti. Tid och lokal kommer att meddelas här efter den 16 augusti. När vi är bara klassen så kommer vi att få ses fysiskt, med avstånd, men flera föreläsningar i början kommer ändå vara digitala då de samläses med maskiningenjörerna.

Men innan dess finns det möjlighet att läsa en förberedande matematikkurs. Se längre ner i detta meddelande.

 

Undrar du något så kontakta mig via mail johan.strandberg@kau.se så svarar jag så fort jag kan, men det kan ta ett tag eftersom det är semester fram till 16 augusti.

 


För att befästa dina matematikfärdigheter inför programstart rekommenderar vi att du deltar i en förberedande matematikkurs. Många av våra tidigare studenter har vittnat om hur värdefullt det var för dem att gå en sådan kurs.

På Karlstads universitet ger vi 23-27 augusti kursen MABX03 Förberedande kurs i matematik, som är den rekommenderade studiestarten bland annat för alla universitetets ingenjörsstudenter. Läs mer om kursen och hur du söker här: Förberedande kurs i matematik. Sista ansökningsdag för kursen är den 17 augusti, men eventuellt tidigare om antal sökande är hög.Det ska bli väldigt kul att få träffa er!

Mvh

//Johan210812- Info från intresseföreningen.

Har förstått att det kanske inte är det enklaste att hitta till denna text. Men har du kommit hit så har du gjort ett bra jobb samtidigt som jag ser en framtida designutmaning.


Här kommer information från Intresseföreningen som är aktiv för er som studerar i programmet.Hej alla kommande studenter pa? programmet Innovationsteknik och design!

Vi är väldigt glada att ni valt just denna utbildning och ser fram emot att få träffa er inom en snar framtid.


I och med att ni börjar utbildningen så får ni möjlighet att medverka på 2 veckor av roliga aktiviteter och evenemang med studentföreningen IDIOT (Intresseföreningen  för Design, Innovation Och Teknik). Under dessa två veckor kommer ni få möjlighet att lära känna Karlstad som stad, lära känna oss i studentföreningen samt få en väldigt bra möjlighet att bekanta er tillsammans med era nya kurskamrater! 


Genom att följa länken nedan kan ni gå med i en grupp där information om nystarten och annat programrelaterat kommer läggas upp. 

https://www.facebook.com/groups/316118510288353/?ref=shareOm ni har några frågor eller funderingar får ni gärna maila mig personligen på

ordforande@foreningenidiot.seHoppas vi ses snart! 

Mvh Ordförande Föreningen IDIOT, Emma Almqvist210820- Mer information från Programledaren.

Hej igen.

Vill återigen hälsa dig välkommen och vi är många som hoppas på att du ska trivas. Vi är glada för förtroendet att du valt att påbörja dina studier på IoD här på Karlstads universitet. Självklart kommer vi göra vårt yttersta för att till­mötesgå dina för­vänt­­­ningar på en bra och innehållsrik utbildning.

Förstår att det kan vara förvirrande med att vi önskar er till Campus samtidigt som vi lägger in digitala föreläsningar under dagarna. Dels är det för att ni ska få en bra start; känna att detta är ett bra universitet och få ett sammanhang och kursare som ni kan studera och utvecklas med. Dels är det på grund av regler då ni läser en del tillsammans med maskiningenjörerna, och då blir vi fler än 50st. Det gör att vi tvingas till digitala lösningar.

Så vi kör en Hybrid- lösning här på Kau. Vi prioriterar er nya studenter, så att ni får komma hit under alla konstens nuvarande regler. Men vi måste samtidigt vara lyhörda för alla nya rekommendationer.

Känn er dock väldigt välkomna hit till Campus, förutsatt alla de regler som gäller.


Kom också ihåg att gå in och registrera dig på de kurser du antagits till, när det är möjligt. Det gäller MSGA20, MAGA44 och DVGA23.
Mvh

//Johan210826- Info om Programstart om du känner dig krasslig.

Hej igen.

Hoppas ju så klart att vi alla kan ses på måndag i 1D222 kl. 10.15 för Programstart men om det är så att du har symptom av förkylning eller Covid 19 så får du ansluta via Zoom. Läs nedan.


Join Zoom Meeting

https://kau-se.zoom.us/j/4552992371


OBS! OM DU DELTAR VIA WEBBLÄSARE OCH INTE VIA ZOOM-KLIENTEN MÅSTE GOOGLE CHROME ANVÄNDAS FÖR BÄSTA RESULTAT. KOPIERA LÄNKEN OCH KLISTRA IN DEN I GOOGLE CHROME!


Det fungerar inte att delta via webbläsare i ett möte med högre sekretess, sk e2ee.


Mvh

//Johan

Stegvis återgång till campusundervisning i höst

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans, till följd av coronapandemin. Alla nybörjarstudenter på program prioriteras för campusundervisning under höstterminen 2021. Karlstads universitet har som målsättning att successivt återgå till campusundervisning och bedriva full undervisning på campus från och med början av november.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Kan vi hjälpa dig?

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
  Salome Persson

  PROGRAMLEDARE  
  Johan Strandberg