Välkommen till Karlstads universitet

Biologiprogrammet, 180 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Varmt välkomna till Biologiprogrammet!


Upplägget av kurserna under hösten blir inte riktigt som det brukar vara på grund av coronaviruset. Men vi hoppas på att så småningom få träffa er alla.

Vi använder Canvas som webbplattform. Du måste granska de tekniska kraven för distansutbildning med hjälp av ZOOM-mötesrum och Canvas. Alla studenter måste ha fungerade mikrofon och kamera. Observera att varje lärare har sitt eget mötesrum för Zoom som du måste logga in på.  


Glöm inte att registrera dig!


Kort information om hösten första kurs Floristik & Faunistik

Vanligen börjar vi kursen med några dagsexkursioner till olika mål i Värmland vecka 35 och 36 (1:a och 2:a kursvecka). Dessa är inte obligatoriska men vi rekommenderar starkt att delta! Dessa är öppna främst till campusstudenter samt till de distansstudenter som vill och kan ta sig till KaU på ett säkert sätt. Deltagarantal är begränsad och det krävs en anmälan. Ansvariga lärare kommer att skicka ut en länk till anmälan under vecka 32. Var snäll och registrera er för exkursionerna så att de kan planera!

Vi vill också uppmärksamma dig på att du redan under sommaren börjar samla djur till inlämningsuppgiften insekter/småkryp. När kursen startar har många insektpopulationer redan börjat minska och du kommer få ha det svårare att samla in alla organismer om krävs för att klara uppgiften desto längre du väntar med den. Instruktion om inlämningsuppgiften insekter/småkryp kommer att skickats till den e-post du angett i program/kursansökan.

Det finns inga obligatoriska moment på kursen förutom de tidsatta examinationerna om artkunskap i floristik och faunistik, samt de satta deadlines för inlämning av småkrypsuppgiften och inventeringen.

För mer information om höstens första kurs hittar du på mitt KaU kurser - Floristik och Faunistik – bland annat vilken kurslitteratur du behöver – så titta in där redan idag! Har du övriga frågor så kontakta kursansvarige Lutz Eckstein och Per-Arne Viebke


Höstens andra kurs är Biologiska metoder och analyser och vi hoppas på att få genomföra några viktiga moment på campus med er alla (2+4 dagar). Mer information kommer att komma ut närmare kursstart. Har du frågor kring denna kurs så kontakta kursansvarige Olle Calles.

 

Vi ser framemot att träffa er alla!

Lovisa Lind Eirell (programledare)

Stegvis återgång till campusundervisning i höst

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans, till följd av coronapandemin. Alla nybörjarstudenter på program prioriteras för campusundervisning under höstterminen 2021. Karlstads universitet har som målsättning att successivt återgå till campusundervisning och bedriva full undervisning på campus från och med början av november.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Kan vi hjälpa dig?

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
  Carina Skantz

  PROGRAMLEDARE  
  Lovisa Lind Eirell