Välkommen till Karlstads universitet

Läkemedelsanalys - Kandidatprogram i kemi, 180 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till kemiämnet vid Karlstads universitet!


Vi hoppas att du ska trivas hos oss under din studietid, få många nya vänner, erfarenheter och mycket ny kunskap såklart!


Du har sökt en distansutbildning och programstart, föreläsningar och övningar sker via Zoom och inspelade filmer. Det är därför viktigt att du har en dator med fungerande mikrofon och web-kamera. För mer information om det tekniska, se länkarna till Zoom och IT-stöd i avsnittet nedan.


Laborationerna kommer dock att ges på universitetet. I schemat för de två första kurserna: https://cloud.timeedit.net/kau/web/schema_kau/riqv4Q10Y3XZ75QyY178X3Z06QZ3w5Y44Zo6425Q5Yo4747Q6qQ7.html https://cloud.timeedit.net/kau/web/schema_kau/riqv4Q16Y3XZ75QyY171X4Z06QZ3w5Y44Zo6435Q5Yo4747Q6qQ7.html ser du vilka dagar som är avsatta för laborationer men varje student laborerar bara två dagar per kurs så exakt vilka dagar du ska laborera vet du inte förrän kursen startar,


OBS! Programintroduktionen sker måndag den 30/8 kl 13.00-15.00 via Zoom: https://kau-se.zoom.us/my/mariarova, obs att det inte står med i kursschemat ovan.


Du kan förbereda dina studier redan nu under sommaren. Om du känner dig osäker på gymnasiekemin så repetera den. Magnus Ehinger har bra filmer på https://ehinger.nu/undervisning/kurser/kemi-1.html . Är du bekant med det centrala innehållet i avsnitten Atomens byggnad, Periodiska systemet, Kemisk bindning, Mol och stökiometri, Syror och baser samt Kemisk jämvikt så kommer det underlätta din studiestart. Du kan också passa på att köpa en labrock, den ska vara av bomull, vara knälång och med långa ärmar.


Återigen, välkommen till oss!

Hälsningar

Maria Rova, programledare


Koll på Kau - Distans är ett interaktivt verktyg med syfte att skapa trygghet för dig som distansstudent vid Karlstads universitet. Du kan navigera bland korta filmer och informationstexter för att få veta mer om olika former av stöd och hjälp som universitetet erbjuder.

https://kau.se/koll-pa-kau-distans

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

Canvas

Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Kan vi hjälpa dig?

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
Carina Skantz

PROGRAMLEDARE  
Maria Rova