Välkommen till Karlstads universitet

Högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik, inriktning husbyggnad, 180 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till Högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik, inriktning husbyggnad!

Kul att du vill läsa hos oss, vi hoppas att du ska trivas på Karlstads universitet och byggingenjörsprogrammet. Programstart är måndag den 29/8 och börjar med ett gemensamt välkomnande i Aula Magna 08.30. Därefter träffas ni som läser byggingenjörsprogrammet kl 9.30 i sal 9B229. Kolla tex MazeMap för att hitta till lokalen. Jag kommer att ge en kort presentation och introduktion, och svara på frågor. Jag har en mer grundlig genomgång av program och utbildningsfrågor några veckor in på terminen tillsammans med er studievägledare, så att vi kan svara på alla era frågor. Då har ni lärt er hitta på universitetet, blivit bekanta med våra digitala verktyg och förhoppningsvis lärt känna varandra lite mer. Har du frågor så tveka inte att höra av dej. Under semesterperioden svarar jag inte på mejl regelbundet.

Undervisningen kommer att vara på Campus, det innebär att du behöver vara på plats på Karlstads universitet. Senast 2 veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, undervisning och hur tentor kommer att gå till. Du kommer att börja med att läsa kurserna Hållbar utveckling för ingenjörer och Värme- och strömningslära för byggingenjörer. Efter det läser du kursen Introduktion till byggtekniken.

För att befästa dina matematikfärdigheter inför programstart rekommenderar vi att du deltar i den förberedande matematikkursen som går ve 34. Många av våra tidigare studenter har vittnat om hur värdefullt det var för dem att gå denna kurs.

På Karlstads universitet ger vi 22-26 augusti kursen MABX03 Förberedande kurs i matematik, som är den rekommenderade studiestarten bland annat för alla universitetets ingenjörsstudenter. Läs mer om kursen och hur du söker här: Förberedande kurs i matematik. Sista ansökningsdag för kursen är den 16 augusti, men eventuellt tidigare om antal sökande är högt.

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Kan vi hjälpa dig?

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
Louise Laurenson

PROGRAMLEDARE  
Malin Olin