Välkommen till Karlstads universitet

Miljö och säkerhet, 180 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till programmet Miljö och säkerhet vid Karlstads universitet!

Vi hoppas du kommer trivas med studierna, inriktningen på miljörisker och med Karlstad som studentstad. Programmet Miljö och säkerhet ligger i skärningen mellan flera utmaningar i samtiden. De senaste åren har samhällets utmaningar med klimatrisker, kemikalier och andra risker förknippade med miljöpåverkan blivit alltmer uppmärksammade. Våra studenter får jobb som samordnare, utredare och analytiker inom dessa områden hos företag, kommuner och myndigheter. Det är spännande och meningsfulla jobb och ett yrkesliv där det hela tiden händer nya saker som en behöver sätta sig in i. Studierna är engagerande, intensiva och nära knutna till både forskning och yrkesliv. Kurserna bygger på självständigt arbete med stor möjlighet att inrikta dig mot det du är intresserad av inom området.

Lärargruppen är knuten till forskningsmiljöer med fokus på klimatrisker och klimatanpassning, personsäkerhet, naturkatastrofer och hållbart samhällsbyggande. Det innebär att din utbildning inspireras av och exemplifieras genom pågående forskning bland annat inom dessa områden.

Den 30 augusti kör vi igång! Välkommen på programstart kl 10.15. Starten blir digital. Med anledning av den pågående pandemin och risk för smittspridning kommer den första kursen att ges delvis på distans, delvis på campus. Vi planerar nu för större delen på campus men kan behöva ändra till mer distans beroende på läget. Digitala möten sker på webbmötesplatsen Zoom. Se info nedan

Den första kursen på programmet är Introduktionskurs i miljö och säkerhet, Mvg100. Vi startar med grunderna i ämnets kunskaper om miljörisker i vårt samhälle; dess orsaker, konsekvenser och åtgärder. Kursen introducerar också till universitetsstudier bland annat genom diskussioner kring kunskap och lärande samt undervisning och övning av vetenskapligt skrivande. Ett annat inslag i denna första kurs är kontakt med arbetslivet genom studiebesök. Läs mer om den första kursen i kursens välkomstbrev på kurssidan


Än en gång – varmt välkommen! Tveka inte att höra av dig om det är något du undrar över.

Kristin Gustafsson, programledare

kristin.gustafsson@kau.se

054-7001928

0730-559383

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

Canvas

Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Kan vi hjälpa dig?

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
Anne-Marie Larsen

PROGRAMLEDARE  
Kristin Gustafsson