Välkommen till Karlstads universitet

Civilingenjör Energi- och miljöteknik, 300 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Hej civilingenjörsstudent!

 


Uppdatering 16 augusti


Hej!

Hoppas du känner dig trygg med den information som finns här och under Välkommen ny student på kau.se. Har du frågor eller funderingar kan du maila mig på jonas.berghel@kau.se eller ringa på 054-7001247.

Min planering idag är att jag tillsammans med kollegor kommer vi att genomföra programupprop med information på Campus.

Programupprop sker den 30/8 kl. 9:15 till ca kl. 11 i lokalen 9B229.

Kommer att uppdatera informationen här kontinuerligt fram till den 30 augusti, så gå in då och då och håll dig uppdaterad.

Ska bli kul att träffas!


Hälsning Jonas Berghel / Programledare


Vaccination för studenter

Alla studenter kan vaccinera sig i Värmland. Det gäller även om man är folkbokförda i en annan region. Man ska då ta kontakt med Region Värmlands tidsbokning på telefon 010-831 80 70 för att boka tid. Man kan få sin andra dos vaccin i Värmland, även om man tagit den första dosen i sin hemregion. 

Även internationella studenter och gästföreläsare som kommer till Värmland är välkomna att vaccinera sig här efter bokning via 010-831 80 70. Det gäller både om man är ovaccinerade eller har fått en dos. 

Juni 2021

Hej och välkommen till civilingenjörsutbildningen Energi- och miljöteknik på Karlstads universitet. 

Vi hoppas att du ska trivas under dina år hos oss, träffa många nya bekantskaper och framför allt tillägna dig många nya kunskaper och kompetenser.

 
Denna text kommer jag att uppdatera efter 9 augusti så det är viktigt att du läser här med jämna mellanrum.

 

Jag heter Jonas Berghel och är programledare och vi kommer att träffas i samband med programstarten den 30 augusti. Jag samordnar programmet och är den person som du vänder dig till när du har frågor om din utbildning. Du kan även kontakta vår studievägledare Stefan Kaasalainen. 

 

För att befästa dina matematikfärdigheter inför programstart rekommenderar jag att du deltar i en förberedande matematikkurs. Många av våra tidigare studenter har vittnat om hur värdefullt det var för dem att gå en sådan kurs. På Karlstads universitet ger vi 23-27 augusti kursen MABX03 Förberedande kurs i matematik, som är den rekommenderade studiestarten bland annat för alla universitetets ingenjörsstudenter. Läs mer om kursen och hur du söker här: Förberedande kurs i matematik. Sista ansökningsdag för kursen är den 17 augusti, men eventuellt tidigare om antal sökande är högt.

 
I dagsläget 210623 planerar jag för att vi ska ses på ett programupprop på Campus på Karlstads universitet den 30 augusti. Tid och lokal kommer att meddelas här efter den 16 augusti. 


Har du frågor under sommaren är det säkrast att ringa oss, då vi inte kollar mailen varje dag.

 

Återigen välkommen till oss!

Hälsningar 

Jonas Berghel programledare: jonas.berghel@kau.se eller tel. 054-7001247

Maria Klint Hidén programadministratör: maria.hiden@kau.se eller tel. 054-7002513

Stegvis återgång till campusundervisning i höst

Du som är antagen till en kurs eller ett program på campus kan behöva studera både i universitetets lokaler och på distans, till följd av coronapandemin. Alla nybörjarstudenter på program prioriteras för campusundervisning under höstterminen 2021. Karlstads universitet har som målsättning att successivt återgå till campusundervisning och bedriva full undervisning på campus från och med början av november.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller även på Karlstads universitet - stanna hemma om du är det minsta sjuk, tvätta händerna och håll avstånd. Den senaste uppdaterade informationen om covid-19 och hur det påverkar Karlstads universitet hittar du på www.kau.se/corona  

Senast två veckor innan kursstart publiceras ditt schema. Då får du mer information om tider, lokaler, din undervisning och hur tentor kommer att gå till på din utbildning.

Gå utomhus för att undvika trängsel och smittspridning. Kartan hjälper dig att hitta till rätt byggnad.

 • Zoom är universitetets verktyg för webbmöten
 • IT-stöd till studenter

 • Ny student

  Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
  För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

  Canvas

  Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
  Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

  Hitta på universitetet

  Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
  MazeMap finns även som app i din app-butik.

  Kan vi hjälpa dig?

  STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
  Stefan Kaasalainen

  PROGRAMLEDARE  
  Jonas Berghel