Välkommen till Handelshögskolan vid Karlstads universitet

Juristprogrammet, 270 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Under slutet av augusti och början på september hälsas ni nya studenter välkomna till Karlstads universitet. I år är det dock som ni vet under speciella förhållanden och därmed också speciella förutsättningar som gäller vid uppstarten. Information om den universitetsgemensamma välkomstceremonin och Handelshögskolans eget välkomnande (ämnet Juridik är en del av Handelshögskolan) får ni bl.a. här.

Innan introduktionen kan ni även delta i universitetets Smygstart som i år ärden 27 augusti. Mer information om denna dag och om annat du behöver veta som ny student finner ni här.

Tisdagen den 31 augusti kl. 13.15–ca 16.00, välkomnar vi på ämnet juridik dig till Introduktionen till Juristprogrammet. Introduktionen kommer i år genomföras på distans, men i övrigt ska introduktionen genomföras som planerat. Under eftermiddagen kommer du att stifta bekantskap med lärare och personal från ämnet Juridik, din hemvist under 4.5 år framöver.

Introduktionen sänds över plattformen Zoom, se mer om detta videohjälpmedel här.

En länk till introduktionen kommer publiceras på lärplattformen Canvas när introduktionen närmar sig. Mer information om Canvas finner ni här.

För tillgång till Canvas måste du registrera dig på programmets första kurs. Länken till programintroduktionen kommer publiceras på er programsida på Canvas som heter JALAW HT21.

Programmets första kurs heter Juridisk grund och Allmän rättslära I, 15 hp (kurskod: JPG001 och anmälningskod: 38459).

Information om kursen hittar ni i den välkomstinformation som är länkat i antagningsbeskedet, alternativt via kursens sida på kau.se. Efter andra urvalet når ni även kursinformation, schema mm via MittKau. I MittKau hittar ni även information om hur ni registrerar er på kursen – vilket ni gör digitalt ca 1 vecka före kursstart.

Kursansvarig för den första kursen är Cyril Holm. Det är honom ni vänder er till om ni har frågor om kursens innehåll tex. Catarina Rohlin-Arnesson är administratör för den första kursen, och om ni har administrativa frågor kopplat till den första kursen vänder ni er till henne. Kontaktuppgifter till Cyril och Catarina finner ni i välkomstinformationen för kursen.

Studenterna vid Juristprogrammet driver även en egen studentförening som heter Juridiska föreningen i Karlstad (JFK). Information om höstens aktiviteter och särskild information om de aktiviteter som planeras för er nya studenter kommer löpande publiceras på JFK:s hemsida. Ni kommer även få träffa representanter från föreningen redan under programintroduktionen.

OBS! kom ihåg att läsa denna information igen innan kursstart då det kan ha tillkommit nya och uppdaterade uppgifter.

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/nystudent

Canvas

Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Kan vi hjälpa dig?

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
Marie Juberg

PROGRAMLEDARE  
Per-Ola Wiklander