Välkommen till Karlstads universitet

Högskoleingenjörsprogrammet i lantmäteriteknik och geografisk IT, 180 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Vad roligt att du sökt just vår utbildning.

Programintroduktion kommer att ske den 29/8 kl 13.15-15 via Zoom. Zoom-länk: https://kau-se.zoom.us/j/65695402762. Ladda ner Zoom till din dator i förväg. Mer om zoom >>>

Du kommer att läsa två kurser under de första 10 veckorna: NGGA27 och MAGA44.

Schema i NGGA27 (grupp C på vissa övningar).

Alla övningar är obligatoriska. Alla föreläsningar kan ses via Zoom alt förinspelade. De flesta föreläsningar kommer även att spelas in.

Viktigt att du beställer den här boken innan kursstart: - Red. Harrie, Lars (2020). Geografisk informationsbehandling. Övriga böcker i litteraturlistan kan du vänta med.

Schema i MAGA44 Beställ även boken innan kursstart:  Rodhe Staffan och Sollervall Håkan. Matematik för ingenjörer. Senaste upplagan.

I kursen MAGA44 kommer föreläsningar ske online, förinspelade. Räkneövningar sker via zoom.

För att befästa dina matematikfärdigheter inför programstart rekommenderar vi att du deltar i en förberedande matematikkurs mellan den 22-26 augusti MABX03. Schema mm i kursen: MABX03. (grupp E). Sista ansökningsdag för kursen är den 16 augusti, men eventuellt tidigare om antal sökande är högt. Läs mer om kursen här: Förberedande kurs i matematik (anmälningskod KAU-39574). Du ska även ha fått en länk i ditt antagningsbesked.

Om du ska köpa dator så rekommenderas att du köper en PC med minst 16 Gb Ram. De flesta av de programvaror som används i utbildningen fungerar inte på Mac. De flesta program/appar som används i utbildningen kan laddas ner till en egen dator.

Mer info om distansstudier.

Mer info om kursstarten.

Välkommen!

Kristina

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

Kan vi hjälpa dig?

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
Louise Laurenson

PROGRAMLEDARE  
Kristina Eresund