Välkommen till Karlstads universitet

Masterprogram i kritisk samhällsanalys, 120 hp

Här har vi samlat välkomstinformation till dig som är antagen.
Det är viktigt att du läser hela informationen.

Innan du påbörjar din utbildning ska du:

1. Aktivera KauID
2. Registrera dig på första terminens kurs/kurser

1. Aktivera KauID

Vad är KauID? KauID är din digitala identitet vid Karlstads universitet, och används för att logga in i våra webbtjänster.Du som redan läser eller har läst vid Karlstads universitet och har ett KauID behöver inte aktivera KauID på nytt, utan använder samma som tidigare.

2. Registrera dig på kurs/kurser

Du måste registrera dig, annars riskerar du att förlora din plats på den aktuella utbildningen.
Logga in med ditt KauID i tjänsten Mitt Kau för att registrera dig på kurs/kurser som ingår i programmets första termin. I Mitt Kau ser du datum för när du kan registrera dig, vanligtvis 8 dagar innan kursstart.Det är viktigt att du lämnar återbud om du inte avser att gå utbildningen. (görs via antagning.se)

Om du är sent antagen till programmet, och inte hinner registrera dig innan kursstart: kontakta kursens administratör.

Välkommen till Masterprogrammet i Kritisk samhällsanalys!

Höstterminen startar vecka 35 med två delkurser som går parallellt under tio veckor på halvfart: Sociologiska teorier 7,5 hp och Kritiska perspektiv på motstånd och social förändring 7,5 hp. Vecka 45 startar de två sista delkurserna Metodologi och metod inom samhällsvetenskaplig forskning 7,5 hp och Glokala relationer 7,5 hp.

Programinformation om Masterprogrammet och introduktionsdag sker 29 augusti kl 10.15 på plats vid universitetet. Information om lokal ges i schema som publiceras två veckor före kursstart. Detta är ett viktigt tillfälle för information om programmet och diskussion om aktiviteter knutna till programmet. Dagen fortsätter med rundvandring på universitetet och avrundas med gemensam middag på kvällen till självkostnadspris.

Sociologiska teorier, Metodologi och metod inom samhällsvetenskaplig forskning och Glokala relationer är campuskurser med moment på campus. Lokal och tid ges i schema som publiceras två veckor före kursstart. Kritiska perspektiv på motstånd och social förändring är en distanskurs.

Mer information om kurserna finns/kommer att finnas på lärplattformen Canvas. Se därför till att i god tid före höstterminens start ha tillgång till Canvas så att du kan förbereda dig inför delkurserna.

När undervisningen sker på Campus bör du vara på plats vid Karlstads universitet. För att kunna delta i distansundervisning behöver du även installera programmet Zoom på din dator. Anvisningar och kom-igång-guider för Zoom finns på Karlstads universitets hemsida.

Med vänliga hälsningar

Satu Heikkinen, programledare

Ny student

Det är mycket att tänka på när du ska börja på universitetet, vi vet!
För att hjälpa dig har vi samlat information här: kau.se/student

Canvas

Kurser inom programmet använder lärplattformen Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser.
Logga in i Canvas via Mitt Kau när du registrerat dig på kurs för att ta del av viktig information.

Hitta på universitetet

Använd campuskartan MazeMap för att hitta till rätt lokal. Till MazeMap
MazeMap finns även som app i din app-butik.

Kan vi hjälpa dig?

STUDIE- OCH KARRIÄRVÄGLEDARE 
{{studvag}}

PROGRAMLEDARE  
Satu Heikkinen